Pedagojik Formasyon Kayıtları Ne Zaman?
2015 Pedagojik Formasyon başvuruları,Pedagojik Formasyon ne zaman alınır 2015,Pedagojik Formasyon 2015 başvuru tarihleri,2015 Pedagojik Formasyon ne zaman alınabilir,2015 Pedagojik Formasyon Ön Kayıt Sonuçları Ne Zaman Açıklanır...
Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarına ilişkin ilgili tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında Alınan Karar.
ÖSYM Tarafından Yapılan Merkezi Yerleştirme Dışında 2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Sonu İtibariyle Mezuniyet Aşamasında Olanlar ve Mezunlar İçin Başlatılacak Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programlarına İlişkin Açıklama
1. Önkayıt başvuruları: Mayıs 2015'te üniversitelerimize gönderilen duyuruda, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nun ilgili tarih ve 9 sayılı kararı ekinde yer alan lisans programlarına devam eden öğrencilerden pedagojik formasyon programına da devam etmek isteyenlerle ilgili olarak eğitim fakülteleri tarafından önkayıt yapılması, bunu takiben üniversitelerimizce talep edilen kontenjanlarla birlikte başvuran toplam öğrenci sayılarının Kurulumuza gönderilmesi istenmişti. Bu kayıtlar sırasında, pedagojik formasyon programı açılan bazı eğitim fakültelerine, kendi üniversitelerinin öğrencileri dışında da önkayıt talepleri geldiği ve bazı fakültelerin de bu öğrencilerin önkayıtlarını yaptığı anlaşılmıştır. Bu önkayıtlar, kesin kayıtlar için bir önkoşul olmayıp sadece söz konusu programlara başvuruda bulunabilecek yaklaşık öğrenci sayısını tesbit etmek içindir.
2. Önkayıtların sonuçları: Halen üniversitelerimizde yukarıda sözü edilen karar ekindeki ilgili alanlarda 2014-2015 öğretim yılı bahar dönemi itibariyle lisans öğrencisi veya mezuniyet aşamasında olup önkayıt için başvuruda bulunan adaylara ilişkin sayısal bilgiler ve üniversitelerce talep edilen kontenjanlar, Kurulumuzda değerlendirilmiştir. Kurulumuza gelen sayısal bilgiler, beklenenin çok üzerinde bir öğrenci başvurusunun olduğunu göstermektedir. Oysa pedagojik formasyon programı açılan eğitim fakültelerimizin öğretim elemanı sayısı, sınıf içi uygulama gerektiren derslerin olması, illerde öğretmenlik uygulaması yapılacak okulların kapasitesi, bu kadar öğrenciyle aynı anda, yüzyüze ve uygulamalı dersleri yürütmek için yeterli gözükmemektedir.
3. AÖF'lü öğrenciler ve mezunlar: Örgün öğretim programlarına devam eden öğrencilerin yanında açık ve uzaktan öğretim programlarına devam eden öğrencilerden de çok sayıda başvuru yapılmış olup sadece Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine devam eden öğrencilerden bu üniversiteye 50.000'nin üzerinde başvuru olmuştur. Daha önce üniversitelerimize gönderilen duyuruda, açık ve uzaktan öğretim fakültelerinin ilgili lisans programlarına devam eden öğrencilerin, önkayıt için kendi üniversitelerine başvurması gerektiği ifade edilmiş ise de bu fakültelerin ve ilgili programların bulunduğu üniversitelerin açılacak programı tek başına yürütebilmesi mümkün gözükmemektedir. Bu durumda açık ve uzaktan öğretim programlarına devam eden öğrenciler, yaşadıkları illerde program açılan diğer üniversitelere de başvuru yapabilecektir.
4. Halen mezuniyet aşamasındakiler: 2014-2015 öğretim yılı bahar döneminde son sınıfta olup da mezuniyet aşamasına gelen öğrenciler, AÖF'lü öğrenciler gibi istedikleri takdirde ailelerinin ve sürekli ikametgahlarının bulunduğu illerde program açılan üniversitelere de başvurabilecek ve kontenjanlar dahilinde yerleştirilecektir.
5. Üniversite dışından öğrenci ve mezunlar: Program açılmasına izin verilen üniversiteler, kendi öğrencileri ve diğer üniversitelerin (açık ve uzaktan öğretime devam edenler dahil) öğrenci ve mezunlarından başvuracaklar için ayrı ayrı kontenjan belirleyecektir. Bir başka ifade ile bu üniversiteler, üniversiteler arası yapılan anlaşmalara dayalı olarak eğitim fakültesi olmayan üniversiteler için kendilerine verilen kontenjanların dışında, toplam kontenjanın bir kısmını, kendi üniversiteleri dışından başvuran diğer öğrencilere ve mezunlara tahsis edecektir. Program açılmayan üniversiteler ise öğrencilerini, program açılan ve/veya işbirliği yaptıkları diğer üniversitelere yönlendireceklerdir. Üniversiteler arasında yapılacak anlaşmalarla gerektiğinde programda yer alan derslerin bir kısmı, programı yürüten üniversitenin öğretim üyeleri tarafından diğer üniversitede verilebilecektir.
6. Kontenjan ayrılacak alanlar: Üniversiteler, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu'nun ilgili tarih ve 9 sayılı kararı ekinde yer alan çizelgeye göre, öncelikle kendi bünyelerindeki ve varsa işbirliği yapacakları üniversiteden ve diğer üniversitelerden (Uzaktan öğretim ve AÖF öğrencileri dahil) başvurabilecek adayları göz önüne alarak program açılacak lisans programlarının potansiyel öğrenci sayılarını da dikkate alarak, toplam kontenjanın program açılacak alanlara göre dağılımını yapacaklardır. Kesin kayıtlar sırasında bir alanda boş kalan ya da dolmayan kontenjanlar, ilgili fakültenin yönetim kurulu kararıyla ihtiyaç duyulan diğer alanlara kaydırılabilecektir. Alanlara göre kontenjan dağılımında ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan yerleştirmelerin sonuçları da dikkate alınmalıdır. Zira bazı alanlarda hiç başvuru olmazken bazı alanlarda da bir yığılma olabilmektedir.
7. Başvuruların alınması ve öncelik: Program açılacak üniversitelerimizin kapasitelerine bağlı olarak farklı sınıflardaki (1, 2, 3, 4) lisans öğrencilerinden programlara devam etmek için önkayıt yaptıranlar için bir öncelik sıralaması yapılması ve kontenjan belirlenmesi zorunluluğu hasıl olmuştur. Yukarıda açıklanan gerekçelelerle ilk planda ara sınıflar için program açılmayacaktır. Önümüzdeki dönemde başlatılacak ilk programlarda kontenjanlar, 2014-2015 öğretim yılı bahar dönemi itibariyle son sınıfta, mezuniyet aşamasında ya da mezun durumunda bulunan öğrencilerle sınırlı tutulacaktır. Başvurularda herhangi bir önkoşul ve taban puan aranmayacaktır.
8. Adayları sıralama kriterleri: Alanlara göre ayrılan kontenjandan fazla başvuru olması halinde belirlenecek kriterlere göre adayları sıralamak gerekli olabilir. Adayların en az iki değişkene göre sıralanması uygundur. Sıralamalarda ALES sonuçları kullanılmayacaktır. Üniversite senatoları, ağırlıkları senato tarafından belirlenmek üzere aşağıdaki kriterlere göre sıralama yapılmasına karar verebilir.
Öğrencilerin bulunduğu sınıf ya da lisan mezuniyeti akademik ortalamalarına bakılması,
Öğrencilerin üniversite giriş puanlarına bakılması,
Öğrencilerin alt dönemlerden dersi olup olmadığına bakılması.
9. Üniversite içi ve dışı kontenjan oranları: Her üniversitede, kendisine tahsis edilen toplam öğrenci kontenjanın, belirlenecek belirli bir oran dahilinde, üniversite dışından başvurucak adaylara tahsis edilmesi gerekir. Dışarıdan gelecek adaylara ayrılacak oran, toplam kontenjanın %25'inden daha az olmamalıdır. Protokol yapılan üniversitelerin kontenjanları buna dahil değildir. Üniversitenin kendi öğrencileri ve dışardan gelecek öğrencilerle ilgili olarak yapılan kesin kayıtlarda dolmayan kontenjanlar, ilgili kurul kararıyla başka alanlara aktarılabilir.
10. Öğrenci kayıtları ve programın başlatılması: Program açılacak üniversitelerimiz, talep ettikleri ve Kurulca onaylanan toplam kontenjanları göz önünde bulundurarak, program açacakları alanlara göre, ilan edecekleri tarihler arasında önceden yapılan ön kayıtları dikkate almadan yeniden başvuru alacaklardır. Gerek duyulduğunda başvuranlar arasından senatoca belirlenecek kriterlere göre yapılacak sıralama sonrasında kesin kayıt yapacaklardır. Kesin kayıtlarda henüz mezun olmayan öğrencilerden mezuniyet belgesi yerine öğrenci belgesi ve not transkiripti istenecektir.
Konuyla ilgili usul ve esaslar dahilinde kurumun imkanları da göz önüne alınarak belirlenecek akademik takvime bağlı olarak bu programlar, Haziran 2015'te ÖSYM tarafından merkezi olarak yerleştirilen öğrencilerle birlikte eşzamanlı olarak 2014-2015 öğretim yılı yaz döneminden itibaren başlatılmak suretiyle en fazla iki dönem halinde planlanacaktır.
1 yorum
Pedagojik Formasyon
- Eğitim Fakültelerinde 2. Öğretimler Kapanacak
- Formasyon Başvuruları Nasıl Yapılacak?
- Formasyon için Kontenjanları Üniversiteler mi Belirleyecek?
- Formasyon Kontenjanları Açıklandı mı?
- Formasyon Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
- Formasyonda sayı 10 kat arttı
- OSYM Pedagojik Formasyon Sonuçları TC ile Sorgula!
- ÖSYM Formasyon Sonuçları Yarın Açıklanıyor mu?
- ÖSYM Pedagojik Formasyon Yerleştirme Sonuçları Öğren!
- Pedagojik Formasyon Ek Yerleştirme Kontenjanları
- Pedagojik Formasyon Kayıtları Ne Zaman?
- Pedagojik Formasyon Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak Formasyon sonuçları YÖK
- Pedagojik Formasyon Sonuçları ÖSYM Ekranı
- Pedagojik Formasyon Sonuçları Sorgula! ÖSYM Üniversite Formasyon Sonuç
- Pedagojik Formasyon Sonuçları Tıklayın!
- Pedagojik Formasyon Tercih İşlemleri için Tıklayın!
- Pedagojik Formasyon Veren Üniversiteler
- Pedagojik Formasyon Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı?
- Pedagojik Formasyonla İlgili Sıkça Sorulan Sorular
- Üniversiteliler Okurken Formasyon Alabilecek
- YÖK'ten 'pedagojik formasyon' için yeni adım
ÖSYM Arşiv
- ÖSYM'den "100 puan" açıklaması
- Yeni sınav sistemi açıklaması
- LYS'ye doğru ÖSYM Başkan'ından açıklama
- ÖSYM'nin internet sitesi çökertildi
- ÖSYM'den flaş puan kararı
- ÖSYM'ye siber saldırı site çökertti
- ÖSYM'de skandal
- ÖSYM Cevap Kağıtlarını Yayınladı
- ÖSYM sınav takvimi açıklandı
- ÖSYM'den sahte belge açıklaması
- ÖSYM'den üniversitelere şaşırtan e-mail
- ÖSYM: Sınav tekrarlanacak
- ÖSYM Başkan'ından KPSS açıklaması
- ÖSYM'den flaş KPSS açıklaması
- ÖSYM'den ek yerleştirme açıklaması
- ÖSYM, parmak izi ve retina önlemi alabilecek
- Sınavda kopyaya radikal çözüm
- KPSS sonuçları açıklandı
- ÖSYM'den tercih kolaylığı
- ÖSYM'den Büyük Kolaylık
- ÖSYM'den KPSS adaylarına kritik uyarı
- ÖSYM'de köstebek iddiası
- ÖSYM, özel güvenlik hizmeti ihalesini iptal etti
- ÖSYM Başkanı 'esnetme' talebinde bulundu
- Üniversite sınavında bir ilk!
- ÖSYM, "özel"lerin sınavlarına talip
- ÖSYM din sorusu için örnek test hazırladı
- ÖSYM'den 'başvuru tarihi' açıklaması
- Özürlü memur alımı için tercih kılavuzu yayınlanacak
- YGS giriş belgelerine ÖSYM sitesinden erişilebiliyor
- ÖSYM'ye saatli kamera
- ÖSYM'den casus gözlüğe sıkı takip
- ÖSYM adaylar için kamu spotu hazırladı
- ÖSYM uzman yardımcısı alacak
- ÖSYM bugün hizmet veremiyor
- YGS soruları ve cevapları! ÖSYM YGS soru ve cevapları
- Memur olma şansınızı hesaplayabilirsiniz!
- LYS puanları nasıl hesaplanacak?
- KPSS'ye Kaç Kişi Başvurdu?
- ÖSYM KDK Uzman Yardımcılığı Sınavı Giriş Belgesi İndir
- MEB GYS Sınav Giriş Belgesi İndir
- Kamu Denetçiliği Kurumu Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı
- KDK Uzman Yardımcılığı Sınavıyla Alakalı Tüm Detaylar
- MEB GYS Aralık Soru Ve Cevaplarını İndir
- MEB GYS Tercih Sonuçları Açıklandı mı?
- ÖSYM Başkanı Ömer Demir’den Adaylara Uyarılar!
- ÖSYM'den ALES ve KPSS Lisans Başvuru Açıklaması
- ÖSYM Başkanı'ndan Tebdil-i Kıyafet ile Sınav Teftişi
- KDK Uzman Yardımcılığı: Sınav Sonuçlarının Açıklanması
- Sayıştay Eleme Sınav Sonuçları Tıkla-Öğren!
- Engellinin Nakline Yeni Düzenleme
- Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Eğitim Bilgileri
- ÜGYS Başvurusu Ne Zaman?
- ÖSYM Medya Haberlerine Açıklık Getirdi
- ÖSYM'den MEB'e Uyarı Geldi
- ÖSYM'den Basın Açıklaması
- YGS için Emniyet ve Jandarmadan Kusursuz Takip
- ÖSYM'den YGS öncesi önlem
- ÖSYS 2014
- ÖSYM Uzman Yardımcılığı Sınav Yerleri Tıkla Öğren
- KPSS Sınavı
- ÖSYM Uzman Yardımcılığı Sözlü Sınav Sonuçları Açıklandı
- Pedagojik Formasyon
- Sayıştay Eleme Sınav Başvuruları Başladı
- Adli Yargı Başvuruları Tıklayın!
- İnsan Hakları Uzman Yardımcılığı Başvuru Kılavuzu Tıkla-İndir!
- İnsan Hakları Uzman Yardımcılığı Ön Başvuru Sonuçları Öğren!
- Sayıştay Yazılı Sınav Giriş Belgeleri için Tıklayın!
- İnsan Hakları Uzman Yardımcılığı Sınav Sonuçları Tıklayın!
- Yeni ÖSYM Başkanı Kimdir?
- ÖSYM Sözleşmeli Uzman Personel Alımı Başvuru Şartları
- AYM, ÖSYM soruları kararı gerekçesini açıkladı
- ÖSYM Sözleşmeli Bilişim Personel Alımı Başvuru Sonuçları Öğren
- ÖSYM Sınav Kuralları Değişiyor mu?
- ÖSYM Yeni Bir Sınav Sistemi Başlatıyor
- ÖSYM'de Yeni Sistem Tüm Sınavlarda Uygulanacak
- ÖSYM Tüm Sınavları Mercek Altına Aldı
- ÖSYM başkanı istifa etti
- ÖSYM'de istifa bir çözüm mü? Kurum bundan sonra nasıl yol alacak?