2018 DGS Sınav Giriş Yerleri Tıkla Öğren!
2018 DGS Sınav Yerlerini Öğrenmek için Buraya Tıklayınız
2018 DGS Sınav Giriş Yerleri Ne Zaman Açıklanacak,2018 DGS Sınav Giriş Yerleri Ne Zaman Belli Olacak,2018 DGS Sınav Giriş Yerleri Açıklandı mı...
DGS giriş yerleri açıklanır açıklanmaz.2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Sınava Giriş Belgelerini yukarıda vermiş olduğumuz link yardımıyla indirebilirsiniz.ÖSYM'den yapılan açıklama
Temel Kurallar için Tıklayınız
Ağustos 2018 tarihinde yapılacak 2018 Dikey Geçiş Sınavına (DGS) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanır tamamlanmaz giriş yerlerini takvim2019.com sitemizden öğrenebilirsiniz.
Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini bildirilen tarihten itibaren T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) İnternet adresinden edineceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur. Adaylar, bu belgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraflarının görünür olmasına özen göstermelidir. Adaylar İnternet’ten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’nin belirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava Giriş Belgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adayların sınava girecekleri binayı sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacaktır.
Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflı resmî belge, Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.
Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, soğuk damga veya güncel bir fotoğrafı bulunmayan adayların, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekmektedir.
NÜFUS CÜZDANI VEYA SÜRESİ GEÇERLİ PASAPORT:
Adayın, sınava girebilmesi için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı veya pasaportunun da yanında bulunması zorunludur. Nüfus cüzdanı, pasaport dışında zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler için geçerli değildir.), Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir.
Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.
Üzerinde soğuk damga, adayın kolaylıkla tanınmasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir.
Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacaktır. Bir aday bu belgeleri yanında olmadığı hâlde Sınav Koordinatörlerinin, bina ve salon görevlilerinin veya ÖSYM Temsilcilerinin kararıyla herhangi bir salonda sınava alınmış olsa bile, bu adayın sınavı ÖSYM Yönetim Kurulunca geçersiz sayılacaktır.
Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından, adayların sınav binalarına bu belgeler dışında herhangi bir eşya, araç gereç getirmemeleri gerekmektedir. Sınavın yapıldığı her bir salona en az bir adet duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanacaktır. Adaylar sınava, şeffaf pet şişe içinde su getirebileceklerdir.
ADAYLARIN SINAVA GİRERKEN YANINDA BULUNDURMASI YASAK OLAN ARAÇ GEREÇ VE EŞYALAR
Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla; (basit başörtü iğnesi hariç); her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla gelmeleri kesinlikle yasaktır.
Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üzeri emniyet görevlileri tarafından elle ve/veya dedektörle aranacak, yukarıda belirtilen araç gereç vb. eşyalarla sınava gelen adaylar kesinlikle sınav binalarına alınmayacaklardır. Sınavın yapıldığı bina içerisinde sınav öncesinde, sınav sırasında veya sınavdan sonra bu tür cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınav bina/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecektir. Kamera kayıtlarının gerektiğinde kanıt olarak kullanılacağı unutulmamalıdır.
Bina girişinde yığılmaya yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce sınav yapılacak bina önünde bulunmaları, sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir.
Tüm adaylar ÖSYM’nin İnternet sitesinde yayımlanan “Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri”ne ve 26 Eylül 2012 tarihli ve 28423 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Adayların ve Sınav Görevlilerinin Sınav Binalarına Giriş Koşullarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine uymak zorundadır.
Dikey Geçiş Sınavı
- 2017-2018 DGS Taban ve Tavan Puanları Tıklayın!
- 2018 DGS Ek Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı?
- 2018 DGS Ek Yerleştirme Tercih İşlemleri Tıklayın!
- 2018 DGS Kontenjanları Açıklandı mı?
- 2018 DGS Puan Hesaplama Nasıl Yapılır?
- 2018 DGS Sınav Giriş Yerleri Tıkla Öğren!
- 2018 DGS Sınav Sonuçları Kitabı Yayımlandı mı?
- 2018 DGS Sınav Tarihi ve Saati Ne Zaman?
- 2018 DGS Sınav Ücretleri Hangi Bankalara Yatırılacak?
- 2018 DGS Soru ve Cevapları ÖSYM
- 2018 DGS Taban Puanları ve Kontenjan Listeleri ÖSYM
- 2018 DGS Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı (% 10)
- 2018 DGS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
- 2018 DGS Üniversite Kayıtları Ne Zaman?
- 2018 ÖSYM DGS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı mı?
- 2018 ÖSYM DGS Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
- 2020 DGS Akademik Not İşlemleri Tıklayın
- 2020 DGS Sonuçları Açıklandı mı? Öğrenmek için Tıkla!
- 2020 ÖSYM DGS Tercih İşlemleri TIKLA-YAP!
- 2020 ÖSYM DGS Sonuçlarını Öğrenmek için Tıklayın!
- 2024 DGS Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?
- 2024 DGS Sınavı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?
- DGS 2020 Başvuruları Başladı mı?
- DGS Akademik Not Ortalamalarının Toplanma Takvimi Açıklandı mı?
- DGS Başvuruları Uzatıldı mı?
- DGS Değerlendirme Raporu Yayımlandı mı?
- DGS Dikey Geçiş Sınavı Başvuru Koşulları Nelerdir?
- DGS ile Geçilebilecek Bölümler Hangileri?
- DGS Kılavuzunda Önemli Değişiklik
- DGS sınav sistemi değişti mi?