2021 ÖSYM Ek Yerleştirme Kayıtları Ne Zaman?
2021 ÖSYM Ek Tercih Sonuçlarını Öğrenmek için Buraya Tıklayınız
Üniversite Ek Yerleştirme Kayıt Tarihleri Ne Zaman,2021 ÖSYM Ek Kayıt Tarihleri,Ek Yerleştirme Kayıtları için Gerekli Belgeler ,2021 ÖSYM Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak, ÖSYM Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleri...
ÖSYM'nin Eylül tarihleri arasında almış olduğu ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerinin sonuçları açıklanır açıklanmaz adaylar ÖSYM Ek Yerleştirme Kayıtlarının Ne Zaman Yapılacağını merak etmeye başlayacaklar.ÖSYM Başkanlığı'nın ÖSYM Ek Yerleştirme Kayıt İşlemleriyle alakalı açıklamaları şu şekilde;
Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların ek kayıt işlemlerinin ilgili üniversite tarafından Eylül tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.
2021-ÖSYS'de merkezî ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları (http://sonuc.osym.gov.tr) adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.
2020-2021 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversitelerce, yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra yapılacaktır.2021 ÖSYM Ek Kayıt Tarihleri adayların (http://www.osym.gov.tr/) İnternet'te yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.
4.1. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından (http://kamu.turkiye.gov.tr) İnternet adresinde görülebilecektir.
Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir. Kazanan adayları gösteren fotoğraflı sınav sonuçları adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.
4.2. KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR
a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
b) Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir.
c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
e) Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.
f) Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.
ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi halinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.
ÖSYS SONUÇLARINA GÖRE KAYIT HAKKI KAZANILDIĞI BİLDİRİLEN YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA HANGİ DURUMLARDA KAYIT YAPTIRILAMAZ?
Merkezî yerleştirme işlemi ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayın kaydını yaptırabilmesi, ilgili yükseköğretim kurumunun aradığı bütün koşulları taşımasına bağlıdır. Adayın İnternet ortamında bir programı kazandığının yazılmış olması bu adaya, ilgili programın öngördüğü diğer koşulları taşımadan kayıt yaptırma hakkı vermez.
Yükseköğretim programlarının koşulları arasında yer alan veya almadığı halde yükseköğretim kurumları tarafından programa kayıt için meslekle ilgili kanun veya yönetmeliklerde dikkate alınarak tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu istenmesi ve ilgili yükseköğretim kurumu tarafından öğrencini kaydının gerekli sağlık raporunu karşılayamadığı için yapılamadığının yazılı olarak beyan edilmesi üzerine, sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrencilerin durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt 10 tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde başvurdukları takdirde yerleştirilirler.
Ek puan veya sınavsız geçişle bir yükseköğretim programına yerleştirilen aday kayıt sırasında okul türü veya alanını belgelendirmek zorundadır, belgelendiremeyen aday yerleştirilmiş olduğu programa kayıt hakkını kaybeder.
ÖSYM'NİN YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDAKİ KAYIT İŞLEMLERİ VE BU KURUMLAR ARASINDAKİ GEÇİŞLERLE İLİŞKİSİ VAR MIDIR?
ÖSYM'nin yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri ve yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile hiçbir ilişkisi yoktur. Bu konudaki başvuruların doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekir.
Not: ÖSYM Ek Yerleştirme Kayıtları ile ilgili Detaylı Bilgi Almak için Buraya Tıklayınız/strong>
Üniversite Kayıt İşlemleri
- 2020 Elektronik Kayıt İşlemleri Ne Zaman Yapılacak?
- 2020-2021 ÖSYM Üniversitelere Kayıt için Gerekli Belgeler
- 2020-2021 Üniversite Kayıtları Başladı mı?
- 2021 ÖSYM Ek Yerleştirme Kayıtları Ne Zaman?
- Bütünleme Nedeniyle Mezun Olamayanlara Müjde
- Devlet Üniversiteleri için "e-kayıt"a Yoğun İlgi
- Devlet Üniversitelerine Kayıt Yaptırmayan Öğrenci Sayısı Ne Kadar?
- E-Kayıt hakkında bilinmesi gerekenler
- Ek Yerleştirme Üniversite Kayıt Tarihleri Uzatıldı mı?
- Mezun Olamayanlar Üniversite Kaydı Yaptırabilir mi?
- ÖSYS Kayıt İşlemlerine Başlayıp Tamamlayamayan Adaylar Ne Yapacak?
- Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılacak?
- Üniversite Diploma Sorgulama E Devlet Giriş
- Üniversite E Kayıt Nasıl Yapılır?
- Üniversite E-Kayıt Belge Doğrulama E-Devlet Giriş
- Üniversite E-Kayıt İşlemleri Başladı mı?
- Üniversite Kaydını Yaptırmayanlar için Son Fırsat
- Üniversite Kayıt Tarihleri Değişti mi?
- Üniversite Kayıtları Başladı mı?
- Üniversite Kayıtları Ne Zaman 2021?
- Üniversitelere Kayıtta Kimlik Kartları ile İstanbulkart Birleştiriliyor
- Üniversiteye E Kayıt ile Kaydolan Öğrenci Sayısı Ne Kadar?
- Üniversiteye E-Kayıt Süresi Uzatıldı mı?
- Üniversiteye Kayıtlar 'E-Devlet' Üzerinden Yapılabilecek
- Vakıf Üniversitelerine Kayıtlar e-Devlet'ten Yapılabiliyor mu?
- YÖK'ten Kayıt Yaptıramayan Öğrencilere Müjde
- YÖK'ten Stajı Devam Eden Öğrencilere Ek Kayıt Hakkı