Takviye Kurslarında Bir Dersten Ortalama Kaç Saat Alınabilecek?



Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) öğrencilerin yanı sıra lise mezunları için Türkiye genelinde halk eğitim merkezleri ve okullarda düzenlediği ücretsiz takviye kurslarına başvurular yarın sona erecek.

Destekleme ve yetiştirme kurslarına başvurular Ekim'de, kurslar ise Ekim'de başlamıştı. Kurslara, örgün eğitimde okuyan ortaokul ve lise öğrencileri başta olmak üzere açık öğretim okullarına kayıtlı ortaokul, lise öğrencileri ile özel okul öğrencileri ve mezunları başvurabiliyor.

Kursa katılmak isteyen örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul veya kurumlarından alacakları Eğitim Bilişim Ağı (EBA) şifresiyle, e-kurs modülü üzerinden veya bizzat kurs müdürlüğüne kurs açılan derslerle ilgili başvuru yapabilecek.

Açık öğretim öğrencileri, başvurularını örgün kurs merkezleri, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri aracılığıyla yaygın eğitim kurs müdürlüklerine, bulundukları sınıf düzeyini gösterir belge veya diploma ile bizzat başvurarak yapacak.

Öğrenci ve mezunlar, bir dönem boyunca an az 36 saat olmak üzere bir dersten ortalama 96 saate kadar takviye kursu alabilecek.

MEB, takviye kursları için Türkiye genelinde yaklaşık 400 bin dersliği kullanıma sunabilecek. Lise mezunu ve devam eden öğrencilere, Türkçe-Matematik-Fen Bilimleri-Sosyal Bilimler gibi alanlarda paket program önerileri sunulabilecek. Öğrenciler, bu programlardan istediklerini seçebilecek, ayrıca başka derslerden de kurs alabilecek.

Ortaokul ve liseye devam eden öğrencilere okulda, lise mezunlarına ise halk eğitim merkezinde kurs açmak üzere planlamalar yapıldı.

2017-2018 Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu için Tıklayınız

EBA e-Kurs 2.Dönem Başvurularını Yapmak için Tıklayınız

EBA e-Kurs Girişi için Tıklayınız

EBA Kurs Kayıt

MEB