2. Dönem DYK Kurs Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?
EBA e-Kurs 2.Dönem Başvuruları Ne Zaman? Destekleme ve Yetiştirme Kursları 2.Dönem Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?
E kurs (eba.gov.tr) mebbis destekleme ve yetiştirme kursları başvuruları (2. Dönem) Şubat 2018 tarihleri arasında eba.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. MEB tarafından yayınlanan kılavuzda e kurs başvuları genel esasları ve buna bağlı şartlar kılavuzda ayrıntılı olarak açıklandı. E kurs üzerinden yapılacak olan Öğretmen başvurularının alınması ve ücretli öğretmen başvurularının il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması ise Ocak 2018 - Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak.
EBA e-Kurs 2.Dönem Başvuru İşlemleri için Tıklayınız
2017-2018 Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu için Tıklayınız
EBA e-Kurs Girişi için Tıklayınız
Kurslarda görev almak isteyen kadrolu öğretmenler, Mebbis şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs merkezi tercihlerini yaparak başvuruda bulunacaklar. Öğrenci başvuruları ise kılavuzda Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacağı ifade edildi.II Dönem Destekleme ve Yetiştirme Kursları ise Şubat 2018 tarihinde başlayacak.
Kadrolu Öğretmen Başvuruları
Öğretmenler, ilçe içinde görev almak istedikleri üç kurs merkezine kadar tercihte bulunabilir. Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler “Tercihlerim dışında bir kurs merkezinde görevlendirilmek istiyorum” butonunu işaretleyerek ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunabilirler.
Kadrolu öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler.
Ücretli Öğretmen Başvuruları
Ders ücreti karşılığında görev almak isteyen (ücretli) öğretmenler, e-kurs modülü üzerinden sisteme ilk girişte oluşturacakları şifre ile başvurularını yaparak, ilgili evrakı il/ilçe komisyonuna ulaştırır.
Destek Yetiştirme Kursları Başvuru Linkleri
Başvurular, http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.eba.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleştirebilrisiniz.
GENEL ESASLAR
1.1. Bu kılavuz, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarına devam eden öğrenciler ile kursiyerler (mezunlar) için resmî örgün ve yaygın eğitim kurumlarında açılan DYK’larla ilgili iş ve işlemleri kapsar.
1.2. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrenciler ile açık öğretim öğrencilerine yönelik kurslar örgün eğitim kurumlarında; kursiyerlere yönelik kurslar ise yaygın eğitim kapsamında halk eğitimi merkezi müdürlükleri sorumluluğunda açılır.
1.3. DYK’lar, Şubat 2015 tarihli ve 2689 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi hükümlerine göre yürütülür.
1.4. DYK’lar, okul veya kurum müdürlüğünün e-kurs modülü üzerinden başvurusu ve il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı ile açılır. Kursların onay ve denetimi milli eğitim müdürlüğü adına il/ilçe komisyonları tarafından yürütülür.
1.5. DYK’da kursların açılış/kapanış, onay, öğretmen-öğrenci kayıt, ders programları, kazanım testleri vb. iş ve işlemler, e- kurs (http://odsgm.meb.gov.tr/kurslar ve http://e-kurs.eba.gov.tr/) modülü üzerinden yapılır.
1.6. DYK’larda öncelikle ilçede kadrolu çalışan öğretmenler, kadrolu öğretmenin ihtiyacı karşılamaması durumunda ilçe tarafından çalışmasına onay verilen ücretli öğretmenler görevlendirilir.
1.7. DYK’lardaki ücret, ek ders gibi mali iş ve işlemler ilgili mevzuat hükümlerine göre kurs merkezlerince yürütülür.
1.8. DYK’lar özel öğretim kurumları veya herhangi bir yayınevi ile iş birliği içinde açılamaz.
1.9. Açılacak DYK’larda öğrenci/kursiyerlerden herhangi bir ücret talep edilmez.
1.10. DYK’ların, örgün eğitim müfredatı kapsamında Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmî internet sayfasında yayımlanan kurslara ait ders planları çerçevesinde yürütülmesi esastır. Planı yayımlanmayan dersler için o derse giren öğretmen tarafından ders planı oluşturulur. Kurslara ait ders planları en geç kursların açıldığı haftanın son iş gününe kadar kurs merkezi müdürlüğünce onaylanır.
1.11. Kurslar, fiziki kapasitesi ve öğrenci/kursiyer potansiyeli yeterli olan resmî ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, ortaöğretim kurumları ile halk eğitimi merkezi müdürlüklerine bağlı olarak açılır.
1.12. Mezunlara yönelik kurslar halk eğitim merkezleri sorumluluğunda açılır. Ancak halk eğitim merkezinin bulunmadığı veya fiziki kapasitesinin uygun olmadığı hâllerde il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince uygun görülen binalarda da açılabilir. Mezunlara yönelik yaygın eğitim kurslarının örgün eğitim kurumlarında açılması halinde, kurs açma/kapatma, ders programları onay, öğretmen belirleme, öğrenci kayıt vb. iş ve işlemler halk eğitim merkezi Müdürlüklerince; kursların yürütülmesi ile ilgili iş ve işlemler ise kursun yapıldığı örgün eğitim kurumu müdürlüğünce yürütülür.
1.13. Kurs merkezlerinde bir dersten sınıf oluşturulabilmesi için, sınıftaki öğrenci/kursiyer sayısının 10’dan az, 20’den fazla olmaması esastır.
1.14. DYK’lar, DYK iş takvimine uygun olarak açılır. II. dönem kursları en geç mart ayının birinci haftasında başlatılır ve Haziran 2018 tarihinde tamamlanır. Olağanüstü durumlarda bu süreler il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince değiştirilebilir.
1.15. Yaz dönemi kursları, kurs merkezlerince ders yılının dışında kalan sürede yapılacak şekilde planlanır ve il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı ile açılır.
1.16. DYK’lara kursun süresinin 1/10’unu geçtikten sonra öğrenci/kursiyer kaydı yapılmaz. Ancak kursların başladığı haftadan sonra müracaat eden öğrenci/kursiyerlerin durumları ile nakil, yurt dışından gelme gibi değişik nedenlerle okula kaydı yapılan öğrencilerin talepleri kurs merkezi müdürlüğünce değerlendirilir. Kursa katılmasına karar verilen öğrenci/kursiyerlerin kayıtları kurs merkezi müdürlüğünce e-kurs modülü üzerinden yapılır.
1.17. Bir kurs merkezinde görev alacak öğretmen, bu kurs merkezini tercih eden öğretmenler arasından veli ve öğrencilerin tercihleri de dikkate alınarak kurs merkezi müdürlüğünce belirlenir. Kurs merkezi müdürü, kendi okulundan öğretmen görevlendirebileceği gibi ilçedeki diğer okullardan bu kurs merkezini tercih eden öğretmenlerden de görevlendirme yapabilir. İhtiyaç olması hâlinde, e-kurs modülü üzerinde ilçe komisyonundan ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirilmesini talep edebilir. DYK’larda görev alacak tüm öğretmenler, sınıf oluşturma işlemleri sırasında e-kurs modülü üzerinden görevlendirilir.
1.18. Kursta görevlendirilecek kadrolu öğretmen sayısının yetersiz olması hâlinde il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınır.
1.19. Ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarındaki öğrenciler ile ortaöğretim kurumlarının 9,10 ve 11. sınıflarındaki öğrenciler en fazla 3 farklı dersten haftalık toplam 12 saate kadar; 8. sınıftaki öğrenciler en fazla 6 farklı dersten haftalık 18 saate kadar; ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfındaki öğrenciler ve mezun durumdaki kursiyerler ise en fazla 6 farklı dersten haftalık 24 saate kadar kurs alabilirler.
1.20. DYK’lara kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunludur. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 1/10’ u kadar devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinir. Aynı dönemde başka bir kursa devam edemez.
1.21. Kurslara devamları süresince kurs disiplinini ve işleyişini bozucu hâl ve hareketleri görülen öğrenci veya kursiyerler hakkında, kayıtlı oldukları okul/kurumların ilgili mevzuatına göre işlem yapılır.
1.22. Örgün eğitim kurumlarında açılan kurslarda; hafta içi bir günde en fazla 2 farklı dersten toplam 4 saate kadar, hafta sonu bir günde ise en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Yaygın eğitim kurumlarınca yürütülen DYK’larda ise bu süreler halk eğitim merkezi müdürlüklerince belirlenir.
1.23. Kurslara ait ders planları, haftalık örnek ders programları ve kazanım kavrama testleri Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmî internet sayfasında Kurslar bölümünde yayımlanır.
1.24. DYK’larda 1 dersten dönemlik açılan kurs süresi 16, yıllık açılan kursun süresi ise 32 ders saatinden az olamaz. Yaz kurslarında bu hüküm uygulanmaz.
EBA Kurs Kayıt
- 2. Dönem DYK Kurs Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?
- 2017-2018 Destekleme ve Yetiştirme Kursları Takvimi Açıklandı mı?
- 2017-2018 Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu Yayımlandı
- Destekleme ve Yetiştirme Kursları Sitesine Nasıl Ulaşabilirim?
- Destekleme ve Yetiştirme Kursları Tanıtım Kitapçığı Yayımlandı
- Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi Girişi
- DYK Kursları Kurs Merkezi Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?
- EBA E Kurs Dönem Kursları Ne Zaman Başlayacak ve Sona Erecek?
- EBA Kurs Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır?
- Kazanım Kavrama Testlerinin Çözümleri Yayınlanacak mı?
- MEB 12. Sınıflar Değerlendirme E-Sınav Giriş Ekranı
- MEB 12. Sınıflara Yönelik E‐Sınavları Başlatıyor
- MEB DYK ile İlgili Sık Sorulan Sorular ve Cevapları
- MEB E-Kurs Başvuru Süresi Uzatıldı mı?
- MEB E-Kurs Modülüne Başvurular Nasıl Yapılacak 2017-2018?
- MEB E-Kurs Testleri Online Olarak Mı Yapılacak?
- MEB EBA E-Kurs için Kaç Kişi Başvurdu?
- MEB EBA TYT YKS Testleri İndir!
- MEB Kurslarında En Fazla Hangi Dersler Tercih Ediliyor?
- MEB Üniversite Hazırlık Kazanım Kavrama Testleri Yayımlandı
- MEB Yetiştirme Kursları ile İlgili En Çok Merak Edilenler
- MEB, TEOG, LYS ve YGS için Ücretsiz Test Dağıtacak
- MEB, Üniversite Hazırlıklara Yaprak Test Hazırlayacak
- MEB,Üniversite Adaylarına Ücretsiz Kursu Ne Zaman Başlatacak?
- Takviye Kurslarında Bir Dersten Ortalama Kaç Saat Alınabilecek?
- Temel Liseler Yetiştirme Kursu Açabiliyor mu?
- Ücretsiz Dershane 'Eylül'de Açılıyor
MEB
- MEB GYS Sınav Sonuçları için Tıklayın!
- MEB GYS Sınavı için Giriş Belgesi Al
- MEB GYS Şef-Memur Atama Kılavuzu Yayımlandı
- Görevde Yükselme Sınavı (MEB GYS) Nedir?
- MEB GYS Sınav Giriş Belgeleri Yayımlandı mı?
- MEB Şube Müdürlüğü Sınavı Soru Cevapları Burada
- MEB GYS Soru ve Cevapları İçin TIKLA
- MEB Şube Müdürlüğü Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanır?
- Pedagojik formasyonlar da mercek altında
- İşte Üniversiteye Girişte Aranacak Kriterler
- Yurtdışı Lisansüstü Eğitim Sonuçları Açıklandı
- ÖSYM'ye Kardeş Geliyor
- MEB Lise Diploma Bilgileri Sorgulama Ekranı
- Büyük müjde! Yeni dönem o tarihte başlıyor
- Eğitimde Devrim! E-Sınav Dönemi Başlıyor
- Dershaneler Kapanınca Mezunlar Ne Olacak?
- ÖSYM'nin Soru Havuzu için Öğretmenlerde Görevlendirilecek
- Temel Liselerde YGS LYS Hazırlık Çalışmaları Yapılacak mı?
- Devlet Kurslarına 7 Milyon Öğrenci Gitti
- Dershane Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?
- MEB'in Sınavsız Sistem Hazırlığı Var mı?
- Dershaneler Kayıt Almaya Başladı mı?
- Devlet Takviye Kurs Verecek mi? Öğrenciler Sınavlara Nasılk Hazırlanacak?
- Özel Okullar, Kurslar, Etüt Merkezleri için Yönetmelik Belli Oldu
- Kursların Dershanelerden Farkı Nedir?
- Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği değişti
- Sorumluluk Sınavı Ne Zaman Yapılacak?
- Lise Sorumluluk Sınavları Sonucunda Diplomalar Ne Zaman Verilecek?
- Mesleki Eğitimde Yeni Alan ve Dallar Açılacak
- Dershanelerin Özel Okula Dönüşmesinde Son Tarih Ne Zaman?
- Dershanesiz Yeni Eğitim Öğretim Döneminde Nasıl Başarıya Ulaşabilirim?
- Özel Öğretim Kurs Programlarıyla İlgili Dikkat Edilecek Hususlar
- Hızlandırılmış Yargılamaya Tabi Sınavlar Hangileri?
- MEB'den Yurtdışında Okuyan Öğrenciler için Yeni Uygulama
- Dershane Yerine Takviye ve Destekleme Kursları Başladı
- EBA Kurs Kayıt
- DYK'da Yöneticilere Ne Kadar Ek Ders Ücreti Ödenecek?
- Avcı: EBA Çok Kışkırtıcı Bir Proje
- MEB Burslarına Rekor Başvuru Yapıldı
- MEB'den Destekleme Kurs Yönergesinde Değişiklik
- E Devlet Lise Diploma Sorgulama Girişi
- Dershaneler Bitti
- MEB'den LYS Öncesi Değerlendirme Sınavı
- Yetiştirme Kursları için Online Plan Nasıl Hazırlanır?
- MEB sınav ücretleri internetten yatırılabiliyor mu?
- Son sınıf öğrencilerine devamsızlık müjdesi
- Liselere giriş için uzmanlar öğrencileri uyardı
- Yeni eğitim sistemi için STK'lar ne söylüyor?
- Açık uçlu sınavda zorluklar nedir?
- Nitelikli liseler için baraj puanı kaç olacak?
- Eğitim sistemi değişiyor mu?
- 21.yüzyıl Becerileri Nelerdir?
- MİS sınavı neleri kapsıyor ve nasıl yapılacak?
- SAT eğitimi nedir?
- Liseye geçişte 'yüzde 5' kriteri esas alınacak
- Finlandiya'da eğitim sistemi nasıl değiştiriliyor?
- LGS sınavı ne zaman uygulanacak?
- Okul Servis Şoförleri İçin Yeni Kriterler Nelerdir?
- ERG raporunda Türk eğitim sisteminden notlar
- Eğitim bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi Nedir?
- Liselere Kayıt Uygulaması Nedir?
- Geleceğin eğitimi stem ve erkenstem
- Yeni sistemde sahte adres kaydına karşı ne yapılacak?
- Yeni sistem liselerin eğitim kalitesini arttırır mı?
- Öğrencinin başarı puanı yetmedi, o zaman hangi okula gidecek?
- MEB eğitim bölgeleri nedir nasıl oluşturulacak?
- İstanbul'da en başarılı liseler hangi bölgelerde yoğunlaşıyor?
- Mezun olamayanlar için açık okul sınavlarına giriş hakkı tanındı
- Büyükşehirlerde sınavla girilecek okul sayısı ne kadar olacak?
- Harezmi modelinin temel özellikleri nelerdir?
- Türk eğitim sistemi yeni dünya düzenine ayak uydurabiliyor mu?
- Liseye geçişte soru sayısı kaç olmalı?
- MEB merkezi sınavı bir yetenek sınavı mıdır?
- Yeni sistemde tematik liseler nasıl öğrenci alacak?
- Waldorf okulları nedir?
- Özel okullar MEB sınavıyla mı öğrenci alıyor?
- Merkezi sınavda 3 yanlış 1 doğruyu götürecek mi?
- Liselere geçiş sistemi LGS nedir?
- Eğitim bölgesindeki her ortaokul bir liseyle eşleştirilecek
- Açıköğretim ortaokullarına kimler başvurabiliyor?
- Ders saatleri kısalıyor mu?
- Liseye Girişte Okul Puanı Etkili Olacak mı 2020?
- Eğitim bölgelerinde hangi okul türleri yer alacak?
- Ders süreleri ilkokul, ortaokul ve lise için farklı mı olacak?
- 81 ilden seçilen öğretmenlerin eğitimde proje ve başarı hikayeleri
- Eğitimde finlandiya modelini yakalayabilir miyiz?
- LGS'de sadece 8. sınıftan mı soru sorulacak?
- Yeni liseye giriş sisteminde öğrenciler nasıl ders çalışmalı?
- LGS'de 90'da 90 yapan öğrenciler nasıl değerlendirilip yerleştirilecek?
- Güzel sanatlar liselerinde tematik lise uygulaması var mı?
- LGS'de soru başına kaç dakika verilecek?
- Ezberci eğitim geleneklerimize uygun mu?
- Pansiyonlu Lise Tercihi Nasıl Yapılacak?
- Öğretmenlik mesleği genel yeterlikleri MEB
- Tam gün eğitime ne zaman geçilecek?
- Öğrenci-öğretmen-aile ilişkisinin başarıya katkısı belirlendi
- LGS'de nakil veya ek yerleştirme süreçleri nasıl işleyecek?
- 8'inci sınıfların Türkçe, fen, matematik ve sosyal bilgiler yeterliliği açıklandı
- Lise kayıtlarında boş kontenjanlar için ek yerleştirme yapılacak mı?
- 15 tatil ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak?
- Okul nakil başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabilir mi?
- Türkiye'nin en iyi meslek lisesi nerede?
- MYS ve LGS sisteminde dikkat edilmesi gerekenler neler?
- Özel Bilim Dünyası Okullarından Mezun Olanlar Üniversiteye Sınavsız mı Yerleştiriliyor?
- Okullarda cep telefonu yasak mı?
- Meslek Liseliler Polis Olabilir mi?
- Etkili ilkokuma yazma öğretimi nasıl olmalı?
- MEB ve ÖSYM 2018 Takvimi'nde kaç sınav bulunuyor?
- Liselere yerleştirme sınavına ilişkin örnek sorular yayımlandı
- Eğitimciler liseye giriş sınavı örnek sorularını nasıl değerlendirdi?
- 2018 Yılı Sınav Uygulama Takvimi Açıklandı
- LGS örnek soruları müfredata uygun mu?
- LGS soruları nasıl olacak zor mu kolay mı?
- Özel fen ve teknoloji liselerinin dersleri belirlendi
- Eğitimin amacı sınava değil, hayata hazırlamak
- TÜRKMETES nedir?
- Ders kitapları Türkçe'nin hece yapısıyla uyumlu mu?
- Ortaokullarda mesleki bölümler açılacak mı?
- Liselere yerleştirmede 3 çember sistemi nedir?
- Tematik olmayan okullar merkezi sınava dahil mi?
- 15 tatilde öğrencilere ödev verilecek mi?
- Kötü karnenin tek sorumlusu çocuk mudur?
- Lise geçme notu kaç?
- Yatılı özel okul açılışlarında aranacak standartlar değişti
- Karne sendromu nedir?
- Çince seçmeli ders mi?
- Yarıyıl tatili nasıl değerlendirilmeli?
- Okul servis araçlarına ilişkin usul ve esaslar belirlendi
- Sosyal etkinlik belgesi nedir?
- Okullar ne zaman açılacak? 15 tatil uzayacak mı?
- Milli Eğitim Bakanlığı müfredat değişikliği yaptı mı?
- Üstün Başarı belgesi nedir?
- LGS'de TEOG benzeri sorular yer alacak mı?
- TEOG sınav kılavuzu düzenlemeyle yürürlükten kaldırıldı
- İlköğretimde ve Ortaöğretimde Hangi Dersten Kaç Sınav Olacak?
- Şartlı Eğitim Yardımı Nedir? Ne Kadardır?
- TEOG yerine gelen liseye geçiş sınavı zor mu olacak?
- MEB 2021 Hedeflerini Açıkladı
- LGS Örnek Sorularının Videolu Çözümleri EBA Giriş
- Okuma yazma kursları ne zaman başlıyor?
- TEOG'un en başarılı özel okulları belli oldu
- İYEP Uygulama Kılavuzu Yayımlandı
- Okullar kendilerini güncelleyebiliyor mu?
- Beceri sınavı nedir?
- MEB LGS deneme sınavları yayımlandı
- MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik
- MEB proje okulları hangileridir?
- TEOG kaldırılmadı mı?
- MEB'den TEOG açıklaması
- Ortaöğretim kurumlarına yerleştirmede başarı sıralaması açıklandı mı?
- Öğretmenlik Mesleği Yeterlilik Sınavı Sözlü Mü Yoksa Yazılı Mı Olacak?
- Lise geçiş kriterleri neler olacak?
- Öğretmenler kariyer basamaklarında nasıl yükselecek?
- Fotografik karekod uygulaması nedir?
- İyi okul nedir?
- 2018 Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılıyor?
- Meslek liseleri neden başarısız oldu?
- MEBİM 147´ye başvurdum kaç günü içinde cevap alabilirim?
- MEB yeni liselere giriş kılavuzu yayımlandı mı?
- Liselerde Osmanlıca dersi veriliyor mu kaç saat?
- Meslek liselerine geçiş için tercih kılavuzu yayımlandı
- Lise zaman kaybı mı?
- Teknik lise mezunları ne kadar maaş alır?
- MEB liselere geçiş yönergesini yayımladı mı?
- Ortaöğretime Geçiş Yönergesi Yayımlandı
- Hangi okullar sınavla öğrenci alacak, sorular nasıl olacak?
- Liseye geçişte öncelik verilecek kimler?
- MEB liselere tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlandı mı?
- Sınav amaç değil, araçtır
- Öğrenciler neden okul devamsızlığı yapıyor?
- Ortak Türk tarihi dersi kime verilecek?
- Tam gün eğitim için okullarımız hazır mı?
- LGS için PİSA ve TİMSS'de çıkan sorular tıkla çöz
- LGS örnek soruları PISA sorularına benziyor mu?
- Merkezi sınavla öğrenci alan okul listeleri ve kontenjanları açıklandı
- Okullarda hangi diller öğretiliyor?
- LGS'de öğrenciler hangi okulda sınava girecek?
- Anadolu liselerinin LGS'de ağırlığı azaldı mı?
- Yeni liseye geçiş sistemine dava açıldı
- LGS tercihlerinde dikkat edilecek hususlar neler?
- Liselere Sınavsız Geçiş Nasıl Yapılacak?
- LGS sonuçları yabancı özel okullarda kullanılacak mı?
- Özel okulların LGS kayıt takvimi ve kayıt kılavuzu yayımlandı mı?
- Özel yetenekli öğrenciler liseye nasıl yerleştirilecek?
- Eğitim bölgeleri ne zaman açıklanacak?
- Nitelikli okullar hangi kriterlere göre seçildi?
- LGS'de zorunlu tercih şartı değişiyor mu?
- Hayat Boyu Öğrenme Komisyonlarının Görevi Nedir?
- Nitelikli Anadolu liseleri belirlenirken hangi kriter dikkate alındı?
- 23 Nisan ve 24 Nisan 2018 okullar tatil mi?
- Hem adrese dayalı hem de sınavla alan liseler var mı?
- Veli-özel okul kayıt sözleşmesi nedir?
- LGS'de azınlıklar için ayrı bir sınav var mı?
- LGS başvurusu ne zaman geçersiz sayılır?
- Meslek liselerinde müfredat değişikliği
- Özel okulların kayıt takvimi nasıl olacak?
- Bazı illerde neden sınavla alacak Anadolu lisesi yok?
- Temel liseler kapanacak mı?
- LGS için son ayları nasıl geçirmeli?
- Sınavla öğrenci alacak okullara başvuru süresi uzatıldı
- Öğretmen performans değerlendirme kalktı mı?
- Adrese dayalı yerleştirme sisteminde hangi kriterler sırasıyla uygulanacak?
- Liselere girişte hangi yenilikler getirildi?
- Ders kitapları sadeleşecek mi?
- Hangi Okulun Kaç Gün Devamsızlık Hakkı Var?
- 81 özel liseden sınav kararı
- Liselere geçişlerde uzun vadede sınavsız mekanizma
- Okul güvenliği genelgesi yayımlandı
- LGS ile öğrenci alacak özel okullar hangileri?
- LGS'ye nasıl hazırlanmalıyım?
- İzmir’de sınavla öğrenci alacak okullarda kontenjan sayısı
- MEB 2018 Ankara nitelikli okullar listesi açıklandı
- Üniversiteye hazırlık için değerlendirme sınavı yayımlandı
- Trafik Genel Eğitim Planı Kitabı Yayımlandı