Tam gün eğitime ne zaman geçilecek?
Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "2019 yılı sonuna kadar, Başbakanımızın talimatı var, tekli eğitime geçeceğiz. 77 bin derslik ihtiyacımız varken, bu sayı 58 bine düştü ama şu anda 45 bin derslik yapılıyor. Aradaki fark 13 bin. Ankara´da 10 bin derslik yapılıyor. İstanbul´da 17 bin dersliğe ihtiyacımız var." dedi.
Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hakkari´deki temaslarının ardından Yüksekova Şemsettin Onay Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti. Bir sınıfta öğrencilerle sırada oturarak dersi dinleyen Bakan Yılmaz, daha sonra Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi Konferans Salonunda okul idarecileri ve öğretmenlerle bir araya geldi.
Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, eğitimin ülkenin en öncelikli konusu olduğunu ve bu anlamda büyük mesafeler katettiklerini söyledi.
"Mutlu bir nesil yetiştirmek istiyoruz"
Öğrencilerin eskiye göre çok daha iyi duruma geldiğini, ülkenin geleceğinin aydınlığından kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini dile getiren Yılmaz, "Kendisiyle, çevresiyle barışık, hayata hazır, mutlu bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bunu da ancak eğitimle yapabiliriz. Demokrasinin çıtasını yükseltmek, ekonomide çağ atlamak, 21. yüzyılı Türkiye´nin yüzyılı yapmak, çağdaş uygarlık seviyesinde bize konulan hedefe ulaşabilmek için eğitim şart." diye konuştu.
Hakkari´de 11 okulu yıkmak zorunda kaldıklarını ve şu anda yeni okulların yapımının devam ettiğini anlatan Yılmaz, Yüksekova´da 24 derslikli TOKİ Anadolu Lisesi´ni, 24 derslikli İmam Hatip Anadolu Lisesi´ni ve 200 kişilik öğrenci pansiyonunu gelecek yıl bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Yılmaz, 2017´de 14 derslikli Yüksekova İmam Hatip Lisesi, 12 derslikli Vezirli Ortaokulu, 8 derslikli Onbaşılar Köyü İlkokulu´nu tamamladıklarını, birçok yerde yeni okul binalarının yükseldiğini, gelecek yatırım yılında da öğretmenevi ve lojman yapımına daha büyük önem vereceklerini dile getirdi.
"Amaç kaliteli eğitim vermek"
Hakkari´de eğitim alanında birçok projenin hayata geçirildiğini, ilçelerde de önemli yatırımların yapıldığına dikkati çeken Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: "Amaç kaliteli bir eğitim vermek. Allah nasip ederse 2019 yılı sonuna kadar, Başbakanımızın talimatı var, tekli eğitime geçeceğiz. 77 bin derslik ihtiyacımız varken, bu sayı 58 bine düştü ama şu anda 45 bin derslik yapılıyor. Aradaki fark 13 bin. Ankara´da 10 bin derslik yapılıyor. İstanbul´da 17 bin dersliğe ihtiyacımız var. Şubat ayında yeniden duyuruya çıkacağız. Yeniden öğretmen alımı yapacağız. Bu alacağımız öğretmenlerin de en çoğunu Doğu ve Güneydoğu illerine atayacağız."
MEB
- 15 tatil ne zaman? Okullar ne zaman kapanacak?
- 15 tatilde öğrencilere ödev verilecek mi?
- 2018 Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılıyor?
- 2018 Yılı Sınav Uygulama Takvimi Açıklandı
- 21.yüzyıl Becerileri Nelerdir?
- 23 Nisan ve 24 Nisan 2018 okullar tatil mi?
- 8'inci sınıfların Türkçe, fen, matematik ve sosyal bilgiler yeterliliği açıklandı
- 81 ilden seçilen öğretmenlerin eğitimde proje ve başarı hikayeleri
- 81 özel liseden sınav kararı
- Açık uçlu sınavda zorluklar nedir?
- Açıköğretim ortaokullarına kimler başvurabiliyor?
- Adrese dayalı yerleştirme sisteminde hangi kriterler sırasıyla uygulanacak?
- Anadolu liselerinin LGS'de ağırlığı azaldı mı?
- Avcı: EBA Çok Kışkırtıcı Bir Proje
- Bazı illerde neden sınavla alacak Anadolu lisesi yok?
- Beceri sınavı nedir?
- Büyük müjde! Yeni dönem o tarihte başlıyor
- Büyükşehirlerde sınavla girilecek okul sayısı ne kadar olacak?
- Çince seçmeli ders mi?
- Ders kitapları sadeleşecek mi?
- Ders kitapları Türkçe'nin hece yapısıyla uyumlu mu?
- Ders saatleri kısalıyor mu?
- Ders süreleri ilkokul, ortaokul ve lise için farklı mı olacak?
- Dershane Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?
- Dershane Yerine Takviye ve Destekleme Kursları Başladı
- Dershaneler Bitti
- Dershaneler Kapanınca Mezunlar Ne Olacak?
- Dershaneler Kayıt Almaya Başladı mı?
- Dershanelerin Özel Okula Dönüşmesinde Son Tarih Ne Zaman?
- Dershanesiz Yeni Eğitim Öğretim Döneminde Nasıl Başarıya Ulaşabilirim?