En hızlı ve uygun fiyatlı ulaşım hangisi?
Teknolojik gelişmeler hizmet sektöründe de yeni kapılar araladı. Bu kapılardan biri de taksiler aracılığıyla hayatımıza açıldı. Uber, Taximono, BiTaksi, iTaksi, UBER gibi uygulamalar geliştirildi ve devamı da gelecek gibi görünüyor. Peki en hızlı ve uygun fiyatlı ulaşım hangisi? UBER nedir? BiTaksi ne işe yarar? Daha ucuz tarifeli ulaşım için ne yapmalı? İşte haberimiz...
Ucuz taksi nasıl bulurum? Trafiğe takılmadan seyahat: Taximono, UBER nedir? Dünyadaki teknolojik gelişmeler vatandaşlara hızla yeni olanaklar oluştururken hizmet sektörü de bu durumdan nasibini alıyor. Son dönemde taksilerle alakalı hayatımıza geren yeni uygulamalar ise bizlere farklı alternatifler sunuyor. Zaman zaman kafa karışıklığına yol açabilecek durumları önlemek adına hazırladığımız haberimize göz atabilir, ulaşımın en hızlı yolunu bu başlıklar altından keşfedebilirsiniz. Merak ettikleriniz için haberimizi inceleyin.
TAXIMONO İSTANBUL YOLLARINDA
Motosiklet sahipleri ile yolcuları bir araya getiren Taximono, İstanbul'da hizmet vermeye başladı. Taximono uygulamasında diğerlerinden farklı olarak araç yerine motosiklet çağırabiliyorsunuz. Metropolde yaşanan trafik sıkıntısına çözüm getirmek için geliştirilen ve alternatif ulaşım aracı olarak öne çıkan Taximono km başına tahmini bir ücretlendirme yaparak sürpriz faturalara da son veriyor. Ayrıca sürücü ile iletişime geçmek isteyen müşteriler 0850'li hatlar aracılığıyla numaraları görünmeden Taximono pilotlarıyla iletişim kurabiliyor. Tamamı maxi scooter sahibi pilotlarının yüzde 80'ini ise beyaz yakalılardan oluşuyor. Kısa sürede 3 binin üzerinde müşteriye ulaştıklarını belirten Taximono'nun kurucusu Rıdvan Göçemen "Yolcumuz motora binmeden önce sürücü tarafından kask, reflektör, yelek ve dizlik veriyoruz. Hijyeni sağlamak için her müşterilerimize kask takmadan önce bone veriyoruz. Hepsinin bakımı belirli periyodlarla yapılıyor. Taximono'ya ait bir çağrı merkezimiz var. Müşteriler ister mail üzerinden, isterse çağrı merkezi numarasından isterse de uygulamamız içerisindeki yardım bölümünden bize ulaşabilirler. Şikayet ve değerlendirmeler hızlı bir şekilde o bölümden sorumlu kişilere iletilerek hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuluyor" dedi.
"BiTaksi" NAKİT ÖDEME KABUL EDİYOR
Türkiye'deki araç çağırma uygulamalarının öncülerinden olan BiTaksi, İstanbul ve Ankara'da hizmet veriyor. iOS ve Android üzerinden taksi çağırma imkanı sunan platformda kullanıcılar nakdin yanı sıra sisteme kaydettikleri banka/kredi kartı veya BKM Express cüzdanı ile ödeme yapabiliyor. Numara gizleme, ücret hesaplama, adres bilgisi girme, rotanızı yakınlarınızla paylaşma BiTaksi'nin öne çıkan bazı özellikleri.
UBER: SARI TAKSİ VE XL SEÇENEĞİ
2014'ten bu yana Türkiye'de bulunan Uber, şu an itibarıyla İstanbul'da, yaz aylarında ise Bodrum ve Çeşme'de iOS, Android ve Windows mobil uygulamaları üzerinden hizmet veriyor. Sarı taksi ve UberXL araç seçenekleri sunan ve ileri tarihli rezervasyon da alan platformda, ödeme, sisteme kaydettiğiniz karttan yolculuk sonunda otomatik çekiliyor. Uber'in İstanbul'da ise 3 binin üzerinde sürücü ortağı bulunuyor.
KOMŞUNUZLA UCUZA SEYAHAT EDİN
Geniş ailesiniz ve hafta sonu nereye gidersiniz? İstanbul'da yaşıyorsanız ve hava yağmurlu ise büyük ihtimalle bu bir alışveriş merkezi olur. Eğer 3 çocuklu bir babaysanız sizin de yapabileceğiniz çok fazla alternatif kalmıyor. Biz de öyle yaptık. Çocukların eğlenebileceği bir alışveriş merkezi olarak ilk aklımıza gelen Mall Of İstanbul'a gitmeye karar verdik. Alışveriş merkezi oturduğum Beylikdüzü'ne 25 km mesafede. Bu, akıllı telefonuma indirdiğim Careem'i tecrübe etmek için iyi bir fırsat diye düşündüm.
Uygulama üzerinden "Hemen" çağır seçeneğini tıkladıktan 5 dakika sonra araç kapımızdaydı. Hasan Bey hazır bekliyordu. Careem ilk izlenimde tam not aldı. Sürekli yanımızda gezdirmek zorunda olduğumuz bebek pusetini hiç katlama derdine girmeden geniş aracın bagajına koyabilmek ise ikinci iyi haber oldu bizim için.
Bu arada 1 saat önceden randevu alınması durumunda bebek koltuğu olan bir aracı da çağırabileceğimizi öğrendik. Bebeklerin güvenliği için açıkçası her araçta pek olmayan bu hizmet gerçekten önemli. Yine aynı şekilde önceden bildirdiğimiz takdirde evcil hayvanlarımız için de özel kafes olan bir araç temin etme şansınız var. Özellikle görme engelli bireylerin eğitimli hayvanlarıyla seyahat edebilmeleri için kesinlikle bir ihtiyaç.
Kullandığımız araç hem konforlu, hem de çok temizdi. İstanbul'daki taksiler düşünüldüğünde en temiz ve problemsiz yolculuğu Careem ile yaptığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. Yolculuğumuzun sonunda ben Hasan Bey'e 5 yıldız, Hasan Bey de bana bir yolcu olarak ilk 5 yıldızımı verdi.
Peki ne kadar ekonomikti? Evet biraz pahalıydı. Konforu ve maksimum 9 kişiye kadar taşıdığı düşünüldüğünde gözden çıkarılabilecek bir rakam. Eğer kalabalık bir grup olarak yolculuk yapacaksanız yolculuğunuzu ekonomik hale getirebilirsiniz. Yani iki aile birlikte aynı aracı kiralayarak çok daha az ücretle konforlu bir seyahat yapabilirsiniz. Tabii buna İstanbul'daki taksi faktörünü de eklemek gerekiyor.
ARAÇTAN ÖNCE MUTLAKA BULUŞMA NOKTASINDA OLUN
Eğer Careem'i tercih edeceksiniz aracı bekletmemenizi tavsiye ederim. Çünkü her geçen dakika sizin hesabınıza ekstra olarak ekleniyor. Yani 10 dakika da 10 lira ekstra bedel ödemek zorunda kalabilirsiniz. Onun için araç gelmeden önce buluşma noktasında olun. Careem İstanbul trafiğine ise kesinlikle bir çözüm sunmuyor. Yine navigasyon ile en kısa yolu bulmak zorundasınız. Köprü ve tünel ücreti ekstra olarak alınırken, rezervasyon iptali durumunda 13 lira ceza kesiliyor.
SİYAH TAKSİLERDE TARİFE 8 LİRADAN BAŞLIYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin mobil taksi çağırma uygulaması İTaksi, İstanbul'da hizmete girdi. Bugüne kadar 4 bin taksiye tablet ve iki yönlü kamera ve panik butonu montajı yapılırken sistemin toplamda 17 bin taksiye entegre edilmesi planlanıyor. Taksi uygulamasında sarı, turkuaz ve siyah taksi seçenekleri bulunuyor. Açılış tarifesi ise sarı taksilerde 4TL, turkuaz taksilerde 4,60 TL, siyah taksilerde ise 8 TL olarak belirlendi. Ödeme yolu olarak nakdin yanı sıra İstanbulkart ve kredi kartı seçenekleri de bulunuyor. Kullanıcılar, gideceği nokta için kaç TL ödeyeceğini uygulama üzerinden hesaplayabiliyor.
Haberler
- 'Bilgi sonu gelmeyen bir fetihtir'
- 'Eğitimin esası ahlak ve estetik eğitimidir'
- 15 yaş düzeyindeki öğrencilerin internet kullanım verileri açıklandı
- 2018 Hac kayıt sonuçları ne zaman açıklanır?
- 2018 YDS, DİB-MBSTS ve ALES İlkbahar Dönemi Sınavları Nasıl Yapılacak?
- 2019 MSÜ Sınava Giriş Belgeleri Açıklandı
- 2019 yılı Hac kayıtları ne zaman başlıyor?
- 3. Dünya savaşı nasıl olacak?
- 4c li taşeron işçiler 4b kadrosuna nasıl geçiş yapılacak?
- 4D kadrosunda hangi haklar var?
- 657 sayılı Kanun'a göre memur tanımı Anayasa'ya uygun mu?
- Ağ tarafsızlığı (Net neutralıty) nedir?
- Alt üst soy belgesi ile mirasçı olunabilir mi?
- Alt-Üst Soy Sorgulama Uygulaması neden hayata geçirildi?
- Araç muayene ücretleri kredi kartı ile ödenebiliyor mu?
- Artan sosyal medya ve internet kullanımının dezavantajları
- Aslında biz kimiz?
- Bilirkişilik başvuruları nasıl yapılır?
- Borcu olan aile konutu satılabilir mi?
- Çağdaş insanın külliyesi AVM'lerdir
- Çağımızda gücün yeni tanımı teknolojik dönüşüm ve değişim yeteneğidir
- Çalışanların en verimli olduğu saat, gün ve ay belirlendi
- Çocuklar cesaret videolarından nasıl korunacak?
- Çocukları dijital bağımlılıktan nasıl kurtarabiliriz?
- Çocuklarımızı nasıl büyütüyoruz?
- Çocukların evrensel dili oyun
- Derece yükselmesinde amirin takdir hakkı var mıdır?
- Dershanelere giden öğrenci sayısı düştü
- Devlet Sporcusu unvanı nasıl verilir hangi durumlarda geri alınır?
- Dijital oyunların çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri