ÖSYM TYT YKS Puan Hesaplama Motoru 2018



Sonuçlar internetten duyurulacak.Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, YKS sonuçlarını Haziran 2018'de, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenebilecek.Sonuçlara ilişkin sayısal değerler ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr/) internet adresinden bildirilecek.

ÖSYM YKS Sonuçlarını Öğrenmek için Tıklayınız

2018 ÖSYM TYT YKS Puan Hesaplama Motoru İndirmek için Tıklayınız

YÖK Net Sihirbazı İndirmek için Tıklayınız


YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, “2018-2019 eğitim yılında yükseköğretime giriş sınavının yeni adının Yükseköğretim Kurumları Sınavı olduğunu açıkladı.Öğrenciler için merak konusu puan hesaplama oldu işte sizler için puan hesaplamayı yayınlıyoruz.

2018 tyt puan hesaplama,2018 yks puan hesaplama,2018 sıralama hesaplama,yks hesaplama, tyt yks hesaplama, tyt yks puan hesaplama, üniversite sınavı puan hesaplama, yks puanı hesaplama, yks puanı nasıl hesaplanır, yks puanı nedir, yks puanı hesabı, yks puanı hesaplama, yks puanı nedir, yks nasıl hesaplanır...

1.oturum sonunda oluşacak Temel Yeterlilik Testi puanı Türkçe testinin ağırlığı %50, temel matematik testinin ağırlığı %50’dir. Önlisans programlarında temel yeterlilik testi puanı (TYT puanı) esas alınmaktadır.TYT puanı nasıl hesaplanır?

Önlisans programlarında temel yeterlilik testi puanı şu şekilde hesaplanmaktadır;
[Türkçe Testi (%50)] +[Temel Matematik Testi (%50)]

YKS PUANI NASIL HESAPLANIR?

Lisans programlarında ise sözel, sayısal, eşit ağırlık ve dil puanları esas alınmaktadır. Lisans programlarında Temel Yeterlilik Testi’nin bu 4 puan türüne etkisi %40 olacaktır.

SÖZEL: [Temel Yeterlilikler Testi (%40)] + [Sözel Test (%60)]
SAYISAL: [Temel Yeterlilikler Testi (%40)] + [Sayısal Test (%60)]
EŞİT AĞIRLIK: [Temel Yeterlilikler Testi (%40)] + [Eşit Ağırlık Testi (%60)]
DİL: [Temel Yeterlilikler Testi (%40)] + [Yabancı Dil Testi (%60)]

Adayların bir önlisans programını tercih edebilmeleri için Temel Yeterlilik Testi Puanı’nın (TYT-Puanı) en az 150 olması gereklidir. Temel Yeterlilik Testi Puanı 150’nin altında olan adayların herhangi bir yükseköğretim programını tercih etme hakkı bulunmayacaktır.

Temel Yeterlilik Testi Puanı 180 ve üzeri olan adaylar ise lisans programlarını tercih etmeye hak kazanacaktır. Temel Yeterlilik Testi Puanı 200 ve üzeri olan adayların bu puanları, istedikleri takdirde bir sonraki yıl için de geçerli olacaktır.

2.oturum

Bu oturumda Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere dört test yer alacak, sorular geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sınavda da müfredata dayalı olacaktır. Bu kapsam da, Milli Eğitim Bakanlığının müfredatıdır. İkinci oturum, Cumartesi günü öğleden sonra gerçekleştirilecektir.

YKS 2.oturumda soru sayıları

40 adet Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya 1,
40 adet Sosyal Bilimler (Tarih, Coğrafya 2, Felsefe Grubu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi),
40 adet Matematik
40 adet Fen Bilimleri sorularından oluşmak üzere dört test yer alacaktır.

2.oturumda testlerin ağırlığı

Sözel puanda; Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya-1 testinin ağırlığı %50, Sosyal Bilimler testinin ağırlığı %50’dir.
Sayısal Puanda; Matematik testinin ağırlığı %50, Fen Bilimleri testinin ağırlığı %50’dir.
Eşit Ağırlık Puanda; Türk Dili ve Edebiyatı-Coğrafya-1 testinin ağırlığı %50, Matematik testinin ağırlığı %50’dir.