2020 TYT Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?
YKS Başvuru Klavuzu İçin Tıklayınız
TYT Başvuru İşlemlerini Yapmak için Tıklayınız
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında Merkezimiz tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (TYT) sonuçlarına göre TYT puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse YKS'ye başvuru yapabileceklerdir.
TYT’ler 81 il merkezi ve Lefkoşa’da birden fazla oturumda yapılacaktır.
Adaylar, her iki sınava aynı merkezde gireceklerdir.
TYT başvuruları ile sınav ücreti bilgileri ÖSYS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar; Akbank’ın ATM, tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı aracılığıyla, Halk Bankası ve Ziraat Bankasının ATM ve İnternet bankacılığı aracılığıyla, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Türk Ekonomisi Bankasının tüm şubeleri ile İnternet bankacılığı aracılığıyla ve tüm PTT işyerlerinden sınav ücretini yatırabileceklerdir. Adaylar, sınav ücretini ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırabilirler.
TYT kredi kartı ile ödeme yapmak için tıklayınız
Sınav ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 3 Mart 2020 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 3 Mart 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Ücret ödeme için son gün, Mart 2020 olup başvuru süresi uzatılmayacaktır.
TYT başvuruları ne zaman başlayacak?
TYT Başvuruları 3 Mart 2020 tarihleri arasında bireysel olarak alınacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar TYT sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin (https://sonuc.osym.gov.tr) internet adresinden öğrenebilecek.
TYT puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse YKS'ye başvurabilecek. YKS’lere başvurular, 6 Şubat 3 Mart tarihleri arasında yapılacak. Sınavlar 20 -21 haziran ayında 3 oturum halinde gerçekleştirilecek.
ÖSYM TYT Başvuruları Nasıl Yapılacak 2020?
1- Adayların TYT’lere gireceklerine kesin karar verdikten sonra başvuru süresi içinde başvuru işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Başvuru işlemini İnternet üzerinden bireysel olarak yapacak adaylar, “Başvuru İşlemi ÖSYM'ye Bildirilmiştir.” uyarısını mutlaka görmeleri ve yazıcıdan çıktı almaları gerektiği konularında önemle uyarılmaktadır.
2- TYT başvuruları İnternet aracılığıyla bireysel olarak aday işlemleri sisteminden ais.osym.gov.tr veya herhangi bir Başvuru Merkezinden yapılabilecektir. TYT’lere katılma hakkı elde eden adaylar, sınava katılabilirler. İnternet kullanımında deneyimli olmayan ve işlemlerini eksik yapmaktan çekinen adayların başvuru işlemlerini bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapmaları yararlarına olacaktır.
Başvuru Merkezleri başvuruları, resmî iş günlerinde ve mesai saatleri içinde alacaklardır. Adayların başvuru için başvuru merkezlerine şahsen gitmeleri ve nüfus cüzdanları veya süresi geçerli pasaportları ile doldurulmuş Aday Başvuru Formlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru işlemi yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan ONAY KODUNU görevliye bildireceklerdir. Görevli tarafından onay kodu sisteme girildikten sonra başvuru işlemi yapılacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurularda sınav ücreti yatırılamayacağı için başvuru geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir.
3- Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayacaklardır. Sınav ücreti kılavuzda belirtilmiştir. Sınav ücreti ödenmeyen başvurular geçersiz sayılacak, adayların bina/salon atamaları yapılmayacak ve bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.
4- Adaylar, başvuru işlemini tamamladıktan sonra TYT başvuru bilgilerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden başvuru süresi içinde mutlaka kontrol etmeli ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinmelidir. Adaylar, başvuru işlemi sonunda, başvuruya ilişkin belgeyi sistem üzerinden edinmeli ve yerleştirme işlemine kadar saklamalıdır.
Bilgi Güncelleme: ÖSYM başarısız kayıt işleminden sorumlu değildir. Adaylar, başvuru işlemlerini yaptıktan sonra sınava ilişkin bilgilerini (sınav merkezi tercihi vb.), başvuru süresi içinde ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile değiştirebileceklerdir. Başvuru süresi tamamlandıktan sonra bu bilgilerde değişiklik yapılamaz. Merkezimize gönderilen değişiklik/düzeltme taleplerini içerir dilekçeler işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz.
YKS’ler için ayrı bir kılavuz bulunmamaktadır. Ek’te yer alan 2018 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Kılavuzu, YKS’lere ilişkin tüm ilke ve kuralları kapsamaktadır. Adaylar, başvuru yapmadan önce bu kılavuzu dikkatle incelemelidir.
ÖSYM-TYT Başvuru Hangi Bankalara Yatırılacak ?
YURT İÇİNDEN VE KKTC’DEN BAŞVURANLAR İÇİN BAŞVURU VE SINAV ÜCRETLERİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR
Adayların başvuru sırasında ödemeleri gereken ücreti yatırırken banka görevlisine T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve girecekleri sınavın adını vermeleri yeterlidir. Ücret İnternet aracılığıyla da yatırılabilir.
Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı
Halkbank ATM ve İnternet bankacılığı
Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
Tüm PTT iş yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)
*Başvuru/sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.
YURT DIŞINDAN BAŞVURANLAR İÇİN (KKTC HARİÇ) BAŞVURU VE SINAV ÜCRETLERİNİN YATIRILACAĞI BANKA
Yurt dışından sınava başvuran adaylar, sınav/sınavsız geçiş başvuru ücretini ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.
ÖSYM-TYT Başvuru İşlemleri Nasıl Tamamlanacak?
ÖSYS’ye başvuru işleminizi kılavuzda belirtildiği şekilde yaptıktan sonra sınav/sınavsız geçiş ücretini yatırınız. ÖSYS başvuru bilgilerinizi, ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) İnternet adresinden başvuru süresi içinde kontrol ediniz. Aday başvuru kayıt bilgilerinizin dökümünü edinerek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklayınız.
Başvuru bilgilerinizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine girilmiş olması ÖSYS’ye başvuru için yeterli değildir. Sınav/sınavsız geçiş ücretini başvuru süresi içinde yatırmadığınız takdirde başvurunuz tamamlanmamış olacağından sisteme girilmiş olan başvuru bilgileriniz geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacaktır.
ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı olan adaylardan başvuru işlemini bir başvuru
merkezinde yapacak olanların, başvuru için başvuru merkezine gitmeden önce ÖSYM’nin (https://ais.osym.gov.tr) İnternet adresine TC Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak sistemde mevcut eğitim bilgilerini kontrol etmeleri gerekmektedir.
ÖSYM İletişim Adresleri:
ADRES (ÖSYM) ÖSYM Başkanlığı 06800 Bilkent-ANKARA
Başvuru, sınav ve sınav sonuçları konusunda adaylarca gönderilecek her tür dilekçe için
ÖSYM Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı 06800 Bilkent-ANKARA
ÖSYM İnternet Adresi http://www.osym.gov.tr
Sonuçlar İçin İnternet Adresi https://sonuc.osym.gov.tr
Çağrı Merkezi Telefon Numarası 444 ÖSYM (444 67 96)
ÖSYS İçin Aday İşlemleri (Başvuru, bilgi kontrol, değişiklik, düzeltme, tercih yapma vb.) https://ais.osym.gov.tr
ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri
ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinin adres ve iletişim bilgileri
ÖSYM’nin (http://www.osym.gov.tr) İnternet adresinde yer almaktadır.
Temel Yeterlilik Testi (TYT) 2023
- 2018 ÖSYM YKS-TYT Sınav ve Başvuru Tarihleri Belli Oldu mu?
- 2018 TYT İstatistikleri Açıklandı mı?
- 2018 TYT Örnek Soru Kitapçığı Yayımlandı
- 2018 TYT Sınava Giriş Belgesi Almak için Tıkla!
- 2018 TYT Türkçe Sınav Soruları ve Cevapları
- 2018 TYT ve AYT için strateji nedir?
- 2018 TYT ve YKS Başvuru İşlemleri için Tıklayın!
- 2018 TYT ve YKS Sınav Ücretleri Ne Kadar?
- 2018 TYT-YKS Başvuru Tarihleri Ne Zaman?
- 2018 TYT’de Uygulanacak Kurallar
- 2020 TYT Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?
- Açık uçlu sorularda nasıl bir çalışma tekniği uygulanmalı?
- Hem Özel Yetenek Hem de YKS'ye Başvuru Hakkı Var mı?
- İlk Baraj TYT ile Aşılacak
- Nedir Bu TYT-YKS?
- ÖSYM 2018 - TYT Sınav Sonuçlarına İtiraz ve İnceleme Talepleri Girişi
- ÖSYM 2018 - TYT Sınav Sonuçları Girişi
- ÖSYM 2018 ÖSYS - TYT ve YKS Kılavuzu Yayınladı mı?
- ÖSYM 2018 TYT Başvuru İşlemleri Girişi
- ÖSYM 2018 TYT Başvuru Koşulları Girişi
- ÖSYM LYS'de 3 Soruyu İptal Etti
- ÖSYM Puanlama Sistemi 2018
- ÖSYM TYT Soru İtiraz Sonuçlarını Ne Zaman Açıklayacak?
- ÖSYM TYT YKS Puan Hesaplama Motoru 2018
- ÖSYM, 24 Saat LYS için Çalışacak
- ÖSYM, LYS için 10 Bin Yeni Soru Hazırladı
- ÖSYM'den Çok Önemli Açıklama Geldi
- ÖSYM'den flaş açıklama
- Özel yetenek sınavında öğretmenlik programlarına başvuru için TYT kaç olmalı?
- Paragraf Soruları Nasıl Çözülür?