YKS Son Gün ne Zaman? YKS Başvuruları Ne Zaman Bitiyor?
2018 ÖSYS Başvuru Kılavuzu İndir
2018 ÖSYS Başvuru İşlemleri için Tıklayınız
YGS başvuruları Ocak 2018 günü bitmiş olacak. YGS başvuruları ne zaman bitiyor? YGS başvuruları nasıl yapılır? YGS başvuru ekranı. Milyonlarca öğrencinin eğitim hayatını büyük oranda etkileyecek olan YGS başvuruları Ocak 2018 tarihinde başladı. Yükseköğretime Geçiş Sınavı başvurularının Ocak günü sona ereceği belirtildi.
2018 ÖSYS kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı. 2018 - ÖSYS Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvuru kılavuzu indirmek ve YGS başvurunuzu yapacağınız sayfa için tıklayınız. Yükseköğretime Geçiş Sınavı başvurularının Ocak günü sona ereceği belirtildi.
2018 YGS Başvuru kılavuzu yayınlandıktan sonra üniversite sınavına girecek adaylar başvuru kılavuzunu dikkatli okuyarak başvurularını yapıyor. OSYM YGS Başvuruları sadece ais.osym.gov.tr adresinden yapılmaktadır. başvuru tarihleri Ocak 2018 olduğu için başvurusu süresi baya bir uzun. Eğitim uzmanları başvuruların aceleye gelmemesini iletmektedir.YGS başvuruları başladı.ÖSYM Aday Şifresi unutanlar ne yapmalı? ÖSYM Aday Şifresi nasıl alınır? ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi yenilendi.ÖSYM duyuru yayınladı.
YGS ŞİFRESİ ÖĞRENME SAYFASI
Aday işlemlerine yönelik olarak hizmet veren Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) adresinden ulaşılabilmektedir.
Adaylar T.C. Kimlik / Y.U. Numaraları ve şifreleri ile yeni Aday İşlemleri Sistemine giriş yapabilirler. Adaylar şifre ve giriş ile ilgili sorunları için ÖSYM Çağrı Merkezini (444 OSYM (6796)) arayabilirler. Adaylar şifrelerini kesinlikle başkaları ile paylaşmamalıdır.
ÖSYM Aday Şifresi Unuttum Linki Tıkla
YU Numarası Nedir?
YU Numarası; T.C. Kimlik Numarası olmayan adayların ÖSYM tarafından düzenlenen herhangi bir sınava başvurabilmeleri için sahip olmaları gereken üyelik numarasıdır.
9 ile Başlayan YU Numarası Nedir?
Yabancı Kimlik No, 11 haneden oluşan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerekli şartları sağlayan yabancılara verilmiş tekil bir sayıdır. 9 ile başlayan YU numarası hakkında bilgi almak için tıklayınız.
9 ile başlayan YU Numarası bulunan adaylara ÖSYM tarafından ÖSYM YU Numarası verilmemektedir. Adaylar başvurularında 9 ile başlayan YU Numaralarını kullanabilirler.
0 ile Başlayan YU Numarası Nedir?
T.C. Kimlik Numarası veya Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilmiş 9 ile başlayan YU numarası olmayan adaylara sadece ÖSYM ile ilgili işlemlerde kullanılmak üzere ÖSYM tarafından verilen 11 haneli tekil üyelik numarasıdır.
0 ile Başlayan YU Numarası Nasıl Edinilir?
T.C. Kimlik Numarası veya 9 ile başlayan YU Numarası olan adaylara ÖSYM tarafından YU Numarası verilmemektedir.ÖSYM YU Numarası edinme işlemi için aşağıdaki adımları uygulayınız:
(http://ais.osym.gov.tr/YabanciUyruk/YabanciUyrukNoEdinme) sayfası üzerinden YU Edinme Formunu doldurunuz.Forma girdiğiniz tüm bilgilerin doğruluğu kontrol ediniz ve doğruluğuna emin olduktan sonra "KAYDET" butonuna basınız."KAYDET" butonuna basıldığında "YU No Talep Formu" oluşturulacak ve sistem tarafından 7 gün geçerliliği olan bir "BELGE KODU" otomatik olarak üretilecektir.
"YU No Talep Formu"nun çıktısını alınız ve 7 gün içerisinde bir ÖSYM Sınav Koordinatörlüğüne çıktıyla birlikte başvurunuz.KKTC dışındaki yurt dışı adayları 444 6796 ÖSYM Çağrı Merkezini arayarak YU Aday Kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
YU Numarası edinmenize engel bir durum yoksa 0 ile başlayan ÖSYM YU Numarası sistem tarafından verilecektir.Belge Kodunuzun geçerliliği 7 gündür. 7 gün içerisinde bir sınav koordinatörlüğüne başvurmadığınız takdirde belge kodunuz sistemden otomatik olarak silinecektir.
Daha önce sınav başvurusunda bulunduğum 0 ile başlayan ÖSYM YU Numaram var fakat ÖSYM YU Numaramı unuttum, ne yapmalıyım?
YU Edinme Formunu "Sınav Başvurusu yaptığım bir YU Numaram var fakat YU Numaramı hatırlamıyorum" kutucuğunu işaretleyerek doldurunuz ve yukarıda belirtilen diğer ÖSYM YU Edinme adımlarını gerçekleştiriniz.
İşlem sonunda sistemde bilgilerinizle örtüşen bir YU Numarası varsa eşleştirme yapılabilecek, eşleşen bir YU Numarası yoksa yeni bir YU Numarası verilecektir.
YGS Başvuruları Ocak 2018
2018 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS 2018) başvuru işlemleri,Ocak 2018 tarihinde başlayacak ve Ocak 2018 sona erecektir.
2018-ÖSYS’ye (Sınavsız Geçiş dâhil) ilişkin başvurma, başvurma koşulları, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili kurallar ve işlemler, 2018-ÖSYS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, 2018-ÖSYS Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Başvurular kılavuzdaki kurallar doğrultusunda yapılacaktır. 2018-ÖSYS’ye başvurmak isteyen adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
2018-ÖSYS Kendi Okulu Başvuru Merkezi Olan Son Sınıf Öğrencileri Hariç Diğer Adayların Başvuru Yapabilecekleri Başvuru Merkezlerinin Listesi (Kendi okulu Başvuru Merkezi olan son sınıf öğrencileri başvuru işlemlerini kendi okullarında yapacaklardır.)
Alan/Dal Dönüşüm Tablosu
2018 YGS Kamu Spotu
Adayların ÖSYS başvurularının alınması ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştır. Başvuru esnasında adayların herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için başvuru sistemi, başvuru merkezlerine test amaçlı açılmış, başvuru merkezleri sistem üzerindeki kontrol işlemlerini yapmışlardır. Adayların, başvuru merkezlerinde oluşabilecek yoğunluğu dikkate alarak, başvuru işlemlerini başvuru süresinin son günlerine bırakmamaları önemle hatırlatılır.
YGS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?
ÖSYM, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvurularının Ocak günü sona ereceğini belirtti.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM),Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kılavuzuna göre, ÖSYS'nin ilk sınavı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavının (YGS) başvuru işlemlerinin Ocak 2018 tarihinde başladığını,Ocak 2018 günü sona ereceğini söyledi.
Tabii henüz liselerde daha mezuniyetler tamamlanmadığı için, önemli bir kısmının daha sonra başvuru yapacağı ifade ediliyor. Önceki dönemlerde aday olanların başvuruları alınıyor.Posta yoluyla da başvurabiliyorlar. Dolayısıyla önceki yıllara göre ÖSYM Koordinatörlüğüne olan başvuru sayısı biraz daha azaldı. Çünkü başvuru yerleri çoğaldı. Dolayısıyla öğrenciler daha rahat oluyor. Başvurular Ocak 2018 tarihinde son bulacak. Sonrasında diğer süreçler başlayacak” diye konuştu.
Kılavuza göre, YGS'de ortak müfredata dayalı Türkçe testi, sosyal bilimler testi, temel matematik testi ve fen bilimleri testi yer alacak. Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumlu olacak. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru sorulacak.
*** 2018 - ÖSYS Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başvuru kılavuzu indirmek ve YGS başvurunuzu yapacağınız sayfa için Buraya Tıklayınız.
ÖSYM , üniversite sınavlarına girecek öğrenciler için 2018 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu'nu yayınladı. ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS 2018) kılavuzuna göre, ÖSYS'nin ilk sınavı olan YGS'ye başvurular Ocak 2018, Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS 2018) başvurular ise Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak.
ÖSYS Başvuruları Ocak 2018 itibariyle başladı.Ocak’a kadar sürecek Ygs Başvuruları için adayların akıllarındaki en büyük soru işaretlerinden biri de 2018 Ygs Başvuru Ücreti ve Yatırılacak Bankalar konusu. Bu yazımızda sizlere Ygs başvurusu için bankaya yatırılması gereken ücretler ve banka isimlerini paylaşıyoruz.
2017'da yapılan YGS sınav ücreti 60 TL , Sınavsız Geçiş başvuru ücreti ise 15 TL olarak belirlenmişti.
Girmek istediğiniz LYS Sınav Ücretleri her bir LYS için 40,00 TL
Sınavsız Geçiş Başvuru Ücreti 15,00 TL
Başvuru Hizmeti Ücreti 3,00 TL
ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden Şifre Edinme Ücreti 5,00 TL
ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden Fotoğraf Güncelleme Ücreti 10,00 TL
Güncel sınav ücreti bilgilerine kılavuzdan ulaşabilirsiniz.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversiteye giriş sistemi başvurularında adayların mağdur olmaması için bu sene yeniliğe gitti. Bu yıl ilk kez uygulanacak sistemle, adaylar artık önce başvurularını yapacak ardından sınav ücretini yatıracak. Sınav ücreti ödeme için son gün Ocak 2018 olarak belirlendi.
ÖSYS’ye başvuru yaptığı halde süresi içerisinde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları, tamamlanmamış̧ olacağından işleme alınmayacak.Adayların, mağdur olmamaları için başvuru işlemlerini tamamlandıktan sonra Aday İşlemleri Sistemine girerek bilgilerini mutlaka kontrol etmesi gerekiyor.
2018 - ÖSYS Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS 2018) başvuru kılavuzu indirmek ve YGS başvurunuzu yapacağınız sayfa için tıklayınız. 2018 ÖSYS kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı.
ÖSYM , üniversite sınavlarına girecek öğrenciler için 2018 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu'nu yayınladı. ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS 2018) kılavuzuna göre, ÖSYS'nin ilk sınavı olan YGS'ye başvurular Ocak, Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS 2018) başvurular ise Nisan 2018 tarihleri arasında yapılacak.
TIKLA ÖSYM BAŞVURU KILAVUZUNU İNDİRİN
TIKLA 2018-ÖSYS - LYS BAŞVURUNU YAP
Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı öğretim programlarından sorumlu olacak Kılavuza göre, YGS'de ortak müfredata dayalı Türkçe testi, Sosyal Bilimler testi, Temel Matematik testi ve Fen Bilimleri testi yer alacak.Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumlu olacak. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru sorulacak.
LYS'de ise adaylara matematik sınavında (LYS-1) matematikten 50, geometriden 30; fen bilimleri sınavında (LYS-2) fizikten 30, kimyadan 30, biyolojiden 30, edebiyat-coğrafya sınavında (LYS-3) Türk dili ve edebiyatından 56, coğrafya-1'den 24, sosyal bilimler sınavında (LYS-4) tarihten 44, coğrafya-2'den 14, felsefe grubu ile din kültürü ve ahlak bilgisi testinde ise 32 soru bulunacak.Yabancı dil sınavında da adaylara (LYS-5) 80 soru sorulacak.
2018 ÖSYS'ye Kimler başvurabilecek
ÖSYS'ye, sınavsız geçiş dahil 2017-2018 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açıköğretim lisesi) son sınıfında okuyan öğrenciler, ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar, ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar, ortaöğretimlerini yabancı ülkelerden yapanlardan durumları bu belirtilenlere uyanlar başvurabilecek.
YGS'ye girmeden sadece sınavsız geçiş hakkından yararlanmak isteyen adaylar da başvurularını kılavuzda belirtildiği şekilde yapmak zorunda olacaklar.Durumları bu şartlara uyan yabancı uyruklu veya hiçbir devletin uyruğunda olmayan adaylar da ÖSYS'ye başvurabilecek. Ancak bu adaylar ÖSYS yükseköğretim programları tercih süresinin son gününe kadar TC uyruğuna geçmedikleri takdirde, 2018-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer alacak yükseköğretim kontenjanlarına yerleştirilemeyecek.
Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenlerin 5203 sayılı Kanun ve Türk Vatandaşlığı Kanunu ile saklı tutulan hakların kullanılmasına ilişkin belge sahibi olmaları durumunda, ÖSYS'ye başvurabilecek. Bu adaylar, kontenjan kılavuzunda yer alacak yükseköğretim programlarına yerleşme hakkı kazanmaları durumunda yerleştirilecek.
Meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programlarına sınavsız geçiş hakkı olan adayların haricinde, tüm yükseköğretim programlarına girmek isteyenlerin 2018-YGS'ye girme zorunluluğu bulunuyor.
Önce başvuru sonra ücret yatırılacak
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), üniversiteye giriş sistemi başvurularında adayların mağdur olmaması için bu sene yeniliğe gitti. Bu yıl ilk kez uygulanacak sistemle, adaylar artık önce başvurularını yapacak ardından sınav ücretini yatıracak. Sınav ücreti ödeme için son gün Ocak 2018 olarak belirlendi.ÖSYS’ye başvuru yaptığı halde süresi içerisinde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları, tamamlanmamış̧ olacağından işleme alınmayacak. Adayların, mağdur olmamaları için başvuru işlemlerini tamamlandıktan sonra Aday İşlemleri Sistemine girerek bilgilerini mutlaka kontrol etmesi gerekiyor.
Henüz mezun olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapacaklar ancak burası çalışır durumda değilse okul müdürü, adayları bir başvuru merkezine yönlendirecek. Bir ortaöğretim kurumundan mezun durumdaki adaylardan ilk kez ÖSYS'ye başvuran adaylar, başvurularını sadece ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden yapabilecek. Bu adaylar, diğer başvuru merkezlerinden başvuru yapamayacak. Bu adayların, diploma/mezuniyet belgelerinin onaylı bir örneğini başvuru görevlisine teslim etmeleri gerekiyor.
Mezun olmamış adaylarla mezun durumundaki adaylardan önceki yıllarda ÖSYS'ye başvurusu olan ve merkez kayıtlarda geçerli bir fotoğrafı bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklar.
Bir ortaöğretim kurumundan henüz mezun olmamış adaylarla mezun durumdaki adaylardan önceki yıllarda ÖSYS'ye başvurusu olan ve kayıtlarda geçerli bir fotoğrafı bulunan adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla veya diledikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacaklar.Başvurusunu bir başvuru merkezinde yapması gereken adaylardan, başvuruların yapılabileceği tarihler arasında sürekli zorunlu askerlik görevini yerine getiren, yurt dışında bulunan, sürekli ve ağır hastalık ya da tutukluluk, hükümlülük gibi nedenlerle başvuru merkezine gitmesi mümkün olmayan adaylar, durumlarının belgelemek şartıyla başvurularını posta yoluyla yapacak.
Başvurusunu bir başvuru merkezinden yapan adayların Aday Başvuru Formu'nu doldurması gerekiyor. Son sınıf düzeyindeki adaylar, bu formu doldurduktan sonra okudukları okulun bir yetkilisine onaylatacak.Başvuru işlemini yaptıracak adayın, başvuru merkezine gelmeden önce sınav ya da sınavsız geçiş ücretini bankaya yatırdıktan sonra kılavuzda belirtildiği şekilde başvurusunu tamamlaması gerekiyor.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2023
- YGS Soru ve Cevapları
- 'YKS ülkeye özgü olarak tasarlandı'
- 12 soruda YKS hakkında bilmeniz gerekenler
- 2018 ÖSYM -YKS Aday Başvuru Merkezi - Sınav Merkezi İşlemleri Sistemine Giriş
- 2018 ÖSYM Başvurularında Yenilik Var mı?
- 2018 ÖSYM Giriş Yerleri Belgesi Yayınlandı mı?
- 2018 YKS Barajını Geçmek için Kaç Net Gerekiyor?
- 2018 YKS Başvuru Kılavuzu OSYM
- 2018 YKS Başvuru Ücretleri Ne Kadar? YKS Başvuruları Ne Zaman?
- 2018 YKS Başvuruları Başladı mı?
- 2018 YKS Başvuruları Ne Zaman Sona Eriyor?
- 2018 YKS Başvuruları Yarın Başlıyor mu?
- 2018 YKS Giriş Belgeleri Yayınlandı Mı?
- 2018 YKS Master Kitapçığı Saat Kaçta Yayınlanacak?
- 2018 YKS Nasıl Uygulanacak?
- 2018 YKS Puan Hesaplama Nasıl Yapılacak?
- 2018 YKS Puanları Açıklandı mı?
- 2018 YKS Sınav Giriş Belgesi İndir
- 2018 YKS Sınav Giriş Yerleri ve Başvuruları Ne Zaman Açıklanacak?
- 2018 YKS Sınav Soruları ÖSYM Açıkladı mı? Tıkla-Öğren
- 2018 YKS Sınavı Cevap Kağıdı Görüntüleme Erişime Açıldı mı?
- 2018 YKS Sınavı Ne Zaman?
- 2018 YKS Sınavı Saat Kaçta Başlıyor?
- 2018 YKS Sınavında Nelere Dikkat Edilmeli?
- 2018 YKS Soruları Nasıldı? Uzmanlar Dilinden 2018 YKS Soruları Değerlendirmesi
- 2018 YKS Soruları Yayınlanacak Mı?
- 2018 YKS TYT Başvuru Bilgileri Nasıl Değiştirilir Son Gün Ne Zaman?
- 2018 YKS'de Hangi Değişiklikler Yapıldı?
- 2018 YKS'de Sınav Günü Açık Tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri
- 2018 YKS'ye Girecek Adaylar Dikkat!