TYT Maratonu Bitti

TYT Maratonu Bitti



2018 TYT Sınavı, saat 10:00'da başladı ve adaylar sınav için toplam 135 dakika sürdü. Birinci Oturumda yapılan Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nde; 40 Türkçe,Sosyal Bilimler;Coğrafya:(5 soru),Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi:(5 soru),Felsefe:(5 soru),Tarih: (5 soru) toplam 20 soru ve 40 Temel Matematik, 20 Fen Bilimleri; Biyoloji(6 soru),Fizik(7 soru),Kimya(7 soru) olmak üzere toplam 120 soru soruldu. Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nin süresi 135 dakika olarak verildi.

TYT sonuçları ne zaman açıklanacak?

Adaylar sınav sonuçlarını, kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin http://sonuc.osym.gov.tr adresinden Temmuz'da öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. TYT sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız


ÖSYM tercihleri ve kayıtlar ne zaman yapılacak?

Üniversite tercih ve kayıt tarihleri ne zaman? E-Kayıt 2018 işlemleri için tıklayın...

Üniversite tercih ve kayıt tarihleri açıklandı. Peki üniversite tercih tarihleri ne zaman? Üniversite kayıt tarihleri ne zaman? sorularının cevaplarını detaylardan görebilirsiniz. YÖK'ten yapılan açıklamalara göre bu yıl devlet üniversitelerine yerleşen tüm öğrenciler e-kayıt sistemi ile işlemlerini yapabilecek. E-devlet kapısında bulunan e-kayıt sistemine giriş yapmak için detaylara bakınız. İşte 2018 Üniversite tercih, kayıt tarihleri ve tüm detaylı bilgiler.

Üniversite tercih ve kayıt tarihleri açıklandı. Peki üniversite kayıt tarihleri ne zaman? Üniversite tercih tarihleri ne zaman? Öğrenciler kayıt işlemlerini bu yıl e-kayıt uygulamasından yapabilecekler. Devlet üniversitelerine kayıt hakkı kazananlar e-devlet kapısı içinde bulunan e-kayıt sitemi ile kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. Yüksek Öğretim Kurulu'ndan (YÖK) yapılan açıklamaların tamamı detaylarda. İşte 2018 üniversite kayıt, tarcih tarihleri ve e-kayıt giriş işlemleri.

Üniversite E-KAYIT işlemleri için tıklayınız

YÖK, üniversite tercihlerinin Temmuz'da alınacağını, kayıtların ise Ağustos'ta yapılacağını bildirdi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında üniversite adayları tercihlerini Temmuz'da yapacak. ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ise bütün üniversitelerde, Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında ilk olarak 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 32 devlet üniversitesinde başlatılan, elektronik kayıt (e-kayıt) uygulamasına bu yıl devlete ait bütün yükseköğretim kurumlarında geçilecek. Bu kapsamda, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde devlet üniversitelerine yerleşen bütün öğrenciler, elektronik kayıt (e-kayıt) işlemlerini Temmuz - Ağustos'ta yapabilecek.

Öğrenciler isterlerse e-kayıt isterlerse de üniversitelerine giderek şahsen kayıt yaptırabilecek. Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek.

E-kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden "e-hizmetler" bölümündeki "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı" başlığı altında açılacak olan "Üniversite e-Kayıt" seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek.

Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı da alabilecek. E-kayıt işlemi 2017-2018 öğretim dönemi için ÖSYM'den temin edilecek yerleşenlere ilişkin veri içerisindeki öğrencileri kapsayacak. E-kayıtta, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen (sağlık raporu, heyet raporu gerektirdiğinden) bazı programlar dahil edilmeyecek.

E-kayıt olmayı tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek olmayacak. Öğrenciler, elektronik kayıt işleminin ardından üniversitelerin duyurduğu tarihte ders kayıtlarını yaptırarak eğitime başlayabilecek.

E-Devlet şifre işlemleri

1) e-Devlet şifresi

e-devlet şifresi kullanarak, e-devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmeniz için, bir e-devlet şifresi almanız gereklidir. Bu durumda, e-devlet şifrenizi herhangi bir PTT şubesine başvuru yaparak temin edebilirsiniz. Başvurduğunuz PTT şubesinde, e-Devlet şifresi alım işlemleri için, sizden 2 TL ücret ve bir takım kişisel bilgileriniz talep edilecektir ve bunların ardından şifrenizi almış olursunuz. e-Devlet şifrenizi temin ettikten sonra, kamu kuruluşları ile ilgili işlerinizi, e-devlet sistemine giriş yaparak ve burada T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi kullanarak yapabilirsiniz.

Eğer, mobil imza yöntemi ile e-devlet sistemi üzerinden işlem yapmayı tercih ettiyseniz, yapmanız gerekenler şöyledir;

2) Mobil imza

Mobil imza, e-devlet tarafından herhangi bir ücret talep edilmeden, vatandaşlara sunulmaktadır. Fakat mobil imzanın alınması aşamasında, GSM operatörleri tarafından, kullanıcılardan belirli bir miktar ücret talep edilmektedir. Mobil imza, güvenlidir ve elektronik imza görevi üstlenir. Mobil imza aynı zamanda, ıslak imza niteliğinde bir imzadır. Mobil imza ile e-devlet sistemini kullanmak için yapmanız gerekenler; T.C kimlik numaranızı, GSM numaranızı ve GSM türünüzün bilgisini sistemde bulunan ilgili bölümlere doldurmak olacaktır. Böylece e-devlet uygulamasını kullanabilirsiniz.

Bir diğer yöntem olan elektronik imzanın özellikleri ise şöyledir;

3) Elektronik imza

Islak imzaya eşdeğer olan elektronik imza, sanal ortamda bulunan belgeye aktarılması yolu ile kimlik tespitinde kullanılan bir imza çeşididir. Elektronik imza ile e-devlet uygulamasını kullanmak için sadece, T.C kimlik numaranızı kullanmanız yeterli olacaktır.

Üniversite tercih ve kayıt tarihleri açıklandı. Peki üniversite tercih tarihleri ne zaman? Üniversite kayıt tarihleri ne zaman? sorularının cevaplarını detaylardan görebilirsiniz. YÖK'ten yapılan açıklamalara göre bu yıl devlet üniversitelerine yerleşen tüm öğrenciler e-kayıt sistemi ile işlemlerini yapabilecek. E-devlet kapısında bulunan e-kayıt sistemine giriş yapmak için detaylara bakınız. İşte 2018 Üniversite tercih, kayıt tarihleri ve tüm detaylı bilgiler.

E-OKUL'DAN NOT SORGULAMA

2018-TYT YKS yerleştirme puanlarının hesaplanmasında ve sınavsız geçişle yerleştirme işlemlerinde kullanılacak olan Ortaöğretim Başarı Puanını (OBP) oluşturan diploma notları ve eğitim bilgileri, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yapılan çalışmalar neticesinde Merkezimiz tarafından MEB e-Okul sisteminden Haziran 2018 tarihinde alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydedilmiştir. Diploma notunun yanı sıra okul birinciliği bilgisi de MEB e-Okul sisteminden alınacaktır. Bu sisteme KKTC Okulları dâhil değildir.

E Okul Not Sorgulama Giriş için Tıklayınız

2018-ÖSYS’ye başvuran adayların e-Okul Sisteminden temin edilen eğitim bilgileri, kontrol edilmesi amacıyla Haziran 2018 tarihi itibarıyla;

https://kkis.osym.gov.tr internet adresinden ilgili okullara
https://ais.osym.gov.trinternet adresinden 2018-ÖSYS adaylarına
açılmıştır.

Adaylar, Haziran 2018 tarihleri arasında eğitim bilgilerinde düzeltme işlemleri için kendi okullarına başvuru yapacaklardır. Okul birinciliğine ilişkin itirazlar da okul müdürlüklerine yapılmalıdır. Eğitim bilgilerinde değişiklik yapılması gereken adaylar için okul müdürlükleri e-Okul Sistemi üzerinden değişikliklerin yapılmasını en geç Haziran 2018 mesai saati bitimine kadar sağlayacaklardır. Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan Merkezimize yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir.

Düzeltme işlemlerinin bitmesi ardından, Merkezimiz tarafından eğitim bilgisi MEB e-Okul Sisteminden Haziran 2018 tarihinde ikinci kez elektronik ortamda alınarak ÖSYS kayıtlarına yansıtılacaktır. Bu nedenle değişiklik isteklerinin Haziran 2018 mesai bitimine kadar MEB e-Okula bildirilmesi önemlidir. Adaylar, MEB e-Okul Sistemindeki güncellenmiş eğitim bilgilerine Haziran 2018 tarihinden itibaren https://ais.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir.

https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri https://bmis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri ile aynıdır. https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgilerini hatırlamayan Okul Müdürlükleri bu bilgilerini, 444 6796 (ÖSYM) numaralı Çağrı Merkezinden öğrenebileceklerdir.