KYK Yurt Ücreti İnternetten Nasıl Ödenir?



Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda barınma hakkı kazanan öğrenciler yurt ücretleri için ne kadar ödüyor ve ne zaman ödeniyor? KYK Yurt Ücreti İnternetten Ödeniyor mu? İşte tüm merak ettiğiniz soruların cevabı takvimegitim.com'da...

KYK Yurt Ücreti Ödeme İşlemleri Nereden Yapılıyor?

Kyk Yurt ücreti ödemeleri artık çok daha kolay Ziraat Bankası’ndan, ATM’lerden ve İnternetten ve web sitesi üzerinden sanal pos ile yapabileceklerdir. Ödemeler aşağıda açıklandığı şekilde yapılacaktır:

1. PARA YATIRILAN ATM’LERDEN

· GİRİŞ
· TÜRKÇE
· ÖDEME İŞLEMLERİ
· YURTKUR ÖDEMELERİ
· KYK YURT TAHSİLÂTLARI
· AYLIK YURT ÖDEMELERİ
· YILLIK YURT ÖDEMELERİ
· YURT ÜCRETİ ÖDEMELERİ

Yurt Ücreti Ödemeleri seçilerek T.C. kimlik numarası girmek kaydıyla yurt ücreti ödenmektedir.

2. BANKA KARTI İLE

· ÖDEME İŞLEMLERİ
· DİĞER ÖDEMELER
· EĞİTİM ÖDEMELERİ
· YURTKUR ÖDEMELERİ
· KYK YURT TAHSİLÂTLARI
· AYLIK YURT ÖDEMELERİ
· YILLIK YURT ÖDEMELERİ
· YURT ÜCRETİ ÖDEMELERİ

Yurt Ücreti Ödemeleri seçilerek T.C. kimlik numarası girmek kaydıyla yurt ücreti ödenmektedir.

3. İNTERNET BANKACILIĞI İLE

· ÖDEMELER
· YURTKUR ÖDEMELERİ
· ÖDEME TÜRÜ SEÇ
· YURT ÖDEMELERİ
· TC YAZ
· ÖDEME TÜRÜ SEÇ
· ONAY

Şeklinde ödenebilmektedir.Ayrıca,

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (KYK) yeni başlatılan uygulamayla öğrenciler yurt ödemeleri ile öğrenim ve katkı kredisi geri ödemelerini web sitesi üzerinden sanal pos ile yapabilecekler.

KYK Yurt ve Kredi Ödeme İşlemlerini Gerçekleştirmek için Tıklayınız

Öğrenciler, KYK’nın kurumsal web sitesi olan “www.kyk.gov.tr” adresinde bulunan Yurt Ücreti ve Kredi Borcu Ödeme sekmesinden kimlik numaralarını girerek tüm kredi kartları ya da banka kartları ile geri ödemeleri bankaya gitmeden, ATM aramadan kolaylıkla yapabileceklerdir.

Barınma koşulları neler? Merak ettiğiniz bu soruların yanıtını sayfamızda bulabilirsiniz.

Fiziki yapısına ve barınma durumuna göre değişiklik gösteren yurt fiyatları için öğrenciler belirli bir ücret ödüyor. Peki, yurt Ücretleri ne kadar?

KYK YURT ÜCRETİ NE ZAMAN VE NASIL ÖDENİR?

Yurt ücretleri aylık olarak tahsil ediliyor. Kayıt olunan ay ile kayıt sildirilen ayda ise günlük ücret hesabı yapılıyor. Bir ay 30 gün üzerinden hesap ediliyor ve kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınıyor. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade ediliyor.

Yurt ücretleri en geç ayın son günü saat 21.00’a kadar banka aracılığıyla ödeniyor. İlk kayıtta yurt ücreti ve depozito ücreti kayıt sırasında yurt kasasına yatırmanız gerekiyor. Öğrenci, kayıt tarihine göre ödeyeceği yurt ücretini ve depozito miktarını, yayınlanması halinde Kurum internet sitesinden veya kaydolacağı yurt müdürlüğünden öğrenebilirsiniz.

Öğrenciler ileriki aylara ait yurt ücretini peşin olarak ödeyebilirler. Bir yıllık erken ödemelerde ise % 20 indirim yapılıyor. Kayıt sildirme durumunda ücret ve depozito iade işlemleri ile depozito tamamlama işlemleri yurt kasasından yapılıyor. Yaz okulu, staj gibi nedenlerle yaz aylarında nöbetçi yurtlarda kalan öğrenciler, asıl kayıtlı bulunduğu yurdun ücretini ödemeye devam ediyor.

Yurtta barınmakta iken kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilerin tekrar başvurmaları ve yurtta boş yer olması halinde, o öğretim yılı için iki kat yurt ücreti alınarak yeniden yurda kayıtları yapılabilmektedir. Artık yıl öğrencileri % 50 fazla yurt ücreti öderler.

KYK YURTLARDA BARINMA VE HAK SÜRESİ

1.Öğrenciler yurtlarda, öğrenim gördükleri bölümün normal öğrenim süresi kadar kalabilirler.

2.Yurtta barınan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.

3.Yurtta barınan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken farklı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa öğrenim görecekleri il veya ilçede yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler. Bu öğrenciler yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta barınırlar.

4.Yurtta barınmayan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken aynı veya farklı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa, yurtta kalmaya hak kazanması durumunda yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalabilirler.

5.Ara sınıfta yurtta kalmaya başlayan öğrenciler, okula kayıt tarihleri esas alınarak normal öğrenim süresi kadar barındırılır.

6.Bir öğretim kurumundan mezun olan öğrenciler, ikinci bir öğretim kurumunda öğrenim görmeye başlayacakları takdirde yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler. Bu öğrencilerin başvuruları ara sınıflar gibi değerlendirilir.

7.Bir lisans programına kayıtlı olan ve yurtta barınan öğrencinin, diğer bir lisans programında çift anadal veya yandal eğitimi alması halinde, anadal normal öğrenim süresinin bitiminden sonra bir öğretim yılı daha normal öğrenci statüsünde barındırılır.

8.Yurtlara kayıt işlemi, öğretim yılı içinde hangi tarihte yapılmış olursa olsun, öğretim yılı sonunda öğrenci bir yıllık yurtta barınma hakkını kullanmış sayılır.

9.Normal öğrenim süresi içerisinde öğrenimlerini bitirememiş yurt öğrencilerinden, ihtiyaç sahibi oldukları ve öğrenimi süresince yurttaki iyi hali tespit edilenlere, bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır.

10.Aftan yararlanarak yeniden öğrenime başlayan öğrenciler başvuruda bulundukları tarihte bulundukları sınıf esas alınarak normal öğrenim süresince barındırılır.

11.Lisansüstü öğrencilerinin barınma süreleri, 3/3/1983 tarihli ve 17976 sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan Lisans Üstü Eğitim Öğretim Enstitülerinin Teşkilât ve İşleyiş Yönetmeliğine göre belirlenir.

12.Öğrenci değişim programları kapsamında geçici olarak yurt içinde farklı şehirde eğitim görecek yurt öğrencileri, boş yer olması durumunda öncelikli olarak öğrenim göreceği şehirdeki yurtlara yerleştirilir. Dönüşlerinde ise esas öğrenim gördükleri şehirdeki yurtlarda boş yer olması durumunda, yine öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Yurt öğrencisi olmayan değişim programı öğrencileri ise ara sınıf gibi başvururlar.

13.Öğrenci değişim programları kapsamında geçici olarak yurt dışında öğrenim gören öğrenciler, dönüşlerinde yurtlarda boş yer olması durumunda yine öncelikli olarak yurda yerleştirilirler.

Devletin koruması altındaki öğrencilerden, anne ve babası vefat etmiş olanlardan, şehit ve gazi çocuklarından yurt ücreti ve depozito alınmıyor.

İzin İşlemleri ise Kurum Yurtlarında barınan öğrencilere, yükseköğrenim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller ile hafta sonu (Cumartesi- Pazar ve diğer resmi tatiller hariç), bir öğretim yılında toplam 60 güne kadar izin verilebilmektedir. Hafta boyunca derslere devam zorunluluğu olmayan öğrenciler, devam etmekte olmadığı günlere ait resmi yazı getirmeleri halinde almış oldukları izin 60 günlük izin süresine dahil edilmiyor.

KYK Ana Sayfa Girişi Yapmak için Tıklayınız

KYK Sorgulama